Klaas Verbeke

4de schepen

BEROEP
Leerkracht Nederlands en Engels, Sint-Janscollege Poperinge.

PERSONALIA
Gehuwd met Hannelore Leys, vader van Cas (9) en Hera (7).

Slogan?
We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. (Einstein)

Favoriete plekje?
Stadspark en mijn balkon (met zicht op de Poperingse skyline).

Favoriete gerechtje?
Niks met kokos, maar het gezelschap primeert.

Hobby's?
Sport en in het bijzonder voetbal (speler en bestuurslid Studax KFC Poperinge) en lopen. Ook lezen, reizen en ‘onder de mensen komen’.

Waarom aan politiek doen in Poperinge?
In team werken aan een mooie toekomst voor Poperinge lijkt me bijzonder boeiend en verrijkend.

Op welke manier zit Poperinge bij jou in het lijf?
Elke dag opnieuw ben ik gelukkig met mijn keuze om na mijn studies te komen wonen, werken en leven in Poperinge. Ik voel me ook goed bij de Poperingse mentaliteit: op een bescheiden manier en zonder veel grootspraak de ambities waarmaken.

Op welke realisaties ben je het meest trots?
Poperinge leeft en de mensen zijn opnieuw trots op hun stad. Talrijke realisaties en veel overleg zorgden voor een positief en constructief klimaat. Dit vertrouwen is essentieel om verder te bouwen.

Beleidsprioriteiten voor de komende 6 jaar?
De ontwikkeling van de Vroonhofsite kan Poperinge in de toekomst op heel wat vlakken een echte boost geven. Met een doordachte, creatieve en gedurfde aanpak kunnen we er een uniek stadsproject van maken: het nieuwe, kloppende hart van Poperinge. Daarnaast moeten we blijven investeren in alles wat Poperinge aantrekkelijk maakt voor (nieuwe) inwoners
en bezoekers.

Hoe ben jij ambassadeur voor Poperinge?
Wanneer ik praat met ingeweken Poperingenaars, stagiairs op school, bezoekers … valt het me telkens op hoe snel mensen zich hier aanvaard en thuis voelen. “Vriendelijke mensen en een prachtige streek!” Ik spreek hen in elk geval nooit tegen. Poperinge
verkoopt zichzelf dus als het ware.

Welke activiteiten wil je voor geen geld missen?
Met stip op één: de Bier- en Hoppefeesten, wat niet wil zeggen dat we in de lange aanloop niet af en toe eens de bloemetjes buiten zetten. Ook van de Christmasrun, een geweldig warm initiatief, kan ik enorm genieten.