Kathleen Helsen

Lijstduwer

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Ik wil me inzetten voor een sociaal beleid, met lange termijn oplossingen en met een beleid dat iedereen oproept om verantwoordelijkheden op te nemen.

Wat zou je willen veranderen in de samenleving?

Ik stel vast dat vandaag meer en meer mensen om de een of andere reden uitgesloten worden. Het doet zich voor binnen onderwijs, arbeidsmarkt, woonmarkt,...
We hebben er allemaal belang bij dat we een meer inclusieve samenleving zijn. Daar wil ik me op verschillende manieren voor inzetten.

Elke dag ervaren we de verandering van het klimaat. Ik wil in de politiek op zoek gaan naar innovatieve oplossingen die haalbaar zijn op korte maar vooral op lange termijn.

De geopolitieke context, de digitalisering en globalisering hebben een enorme impact.
Ik wil zoeken naar oplossingen die het vredevol samenleven vandaag en in de toekomst kunnen garanderen.

Ik hoop om volgende jaren aan politiek te kunnen blijven doen met lange termijnoplossingen in het vooruitzicht die stabiliteit en perspectief biedt aan iedereen. Dat vraagt ernstig werk. Daar engageer ik me voor.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Blauberg, mijn dorp. Ik ben er opgegroeid, ik heb er vele mooie dingen beleefd. Het is een prachtige en inspirerende omgeving voor bewoners en cultuurprofessionals, want zowel Ernest Claes als Willem Elsschot vonden inspiratie in mijn dorp omwille van de rust, natuur, kapelletjes en caf├ęs. Vanuit mijn engagement in dit levendige verenigingsleven in mijn dorp maakte ik de opstap naar de politiek.