Karl Lauwers

2e opvolger

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Als jonge stem wil ik het vertrouwen in de politiek terugwinnen.
Als jonge vader wil ik een duurzame en veilige toekomst. In een land dat goed draait, waar het goed wonen is met respect voor mekaar.

Wat zou je willen veranderen in de samenleving?

Ik denk dat de politiek een weerspiegeling is van onze samenleving. De problemen in de politiek, zoals polarisatie of constant geruzie, zijn dan ook een vertaling van de uitdagingen die we zien in onze steeds verder geïndividualiseerde samenleving. Er zijn steeds onderlinge verschillen, daar moeten we niet flauw over doen. Maar we moeten terug op zoek naar een gemeenschappelijke basis, ook al zijn we het niet over alles eens. In plaats van frustraties te uiten op sociale media moeten we misschien terug een babbel slaan met onze buurt. Werken aan warme gemeenschappen in plaats van kille eenzaamheid.

En dus ook politiek is het georganiseerde meningsverschil, maar je moet elkaar wel willen begrijpen. Met respect voor elkaars standpunten werken aan een duurzaam compromis, zonder te blijven hangen in de politieke stilstand. Dit zou naïef klinken mocht het niet zijn wat wij elke dag doen in ons gezin, op ons werk, of in onze lokale sportclub of jeugdbeweging. Personalisme, onze ideologische basis, kan dus dienen als oplossing tegen de huidige polarisatie.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Fietsen of lopen langs de Vaart in Mechelen. Zeker als de zon schijnt!