Karen Lefever

Bestuurslid

Als kleindochter van bakker en boer in Bertem, ben ik opgegroeid met hard werken voor elkaar als groot belang. Dit komt goed van pas in mijn werk als verpleegkundige in het kinderziekenhuis, waar ik met liefde en toewijding voor de allerkleinsten zorg. Zorg zit diep in mijn hart en komt bij mij op de voorgrond samen met dankbaarheid, durf en doorzettingsvermogen waarmee ik mijn steentje wil bijdragen in een wereld die verbonden is. Dit is ook terug te vinden in mijn engagement als vrijwillige instructeur bij Bosco Base en Don Bosco Youth Net. Hier werk ik mee aan cursussen en vormingen op Vlaams en Europees niveau voor jongeren die zich willen bewegen binnen het opvoedingsproject van Don Bosco. Net als bij de CD&V is het een zeer betrokken samenleving, ook over de landsgrenzen heen, waar we op zoek gaan naar betekenis in de relatie tot anderen, kennis over ieders afkomst en hoe dit onze neuzen dezelfde richting uit laat gaan, met elk zijn eigen identiteit. Opkomen als kandidaat wordt door mijn omgeving dan ook bevestigd als een logische stap om mijn liefde voor engagement verder te zetten.

Door actief met anderen in gesprek te gaan wil ik het beste van mezelf aan hen geven. Ik wil mee op zoek gaan naar hun behoeften en deze beter begrijpen. Daarbij duik ik graag nog eens de boeken in om me bij te scholen en zo mijn kennisbasis te blijven verruimen. Het helpt me als probleemoplossend denker om antwoorden te kunnen bieden op dat wat net zo persoonlijk wordt. 

In mijn werk en vrijwilligersengagement bescherm ik dat wat kwetsbaar is, de start van het leven en geloof. Samen met jullie wil ik op pad gaan en mee pleiten voor deze bescherming, op maat uniek aan ieder van ons.