Karel Vandenbroucke

Gemeenteraadslid

BEROEP
Werkt bij UnitronGroup in Poperinge, daarvoor 4 jaar als onderzoeker bij Universiteit Gent.

PERSONALIA
Gehuwd met Annelies Coertjens (werkt bij CLB Poperinge en Popsjot vrijwilliger). Zoon van Vera Gyssels (buurthuis, Albatros, huiswerkklas...) en Jan Vandenbroucke (VTI Poperinge, MINA-raad, landbouwraad). Kleinzoon van Raymond Gyssels (Meester Gyssels uit Roesbrugge) en Yolande Vancaeyzeele, Marcel Vandenbroucke (Provense boer) en Maria Sticker.

Favoriete plekje?
Het nieuw aangelegde natuurgebied bij de volkstuintjes.

Favoriete gerechtje?
Poperingse Hennepot.

Hobby's?
13 jaar actief in het bestuur van jeugdhuis Den Couter, 12 jaar lid en 3 jaar leider bij Scouting Poperinge, FLAC Poperinge, skateboarden, 3 jaar op rij jobstudent (verantwoordelijke Popsjot) en 3 maanden stage bij Jeugddienst Poperinge, geïnteresseerd in Poperingse hopcultuur, alpinisme, psychologie en ondernemen.

Waarom aan politiek doen in Poperinge?
Omdat ik geloof dat mijn visie en die van CD&V Poperinge de beste optie zijn voor Poperinge. Het CD&V bestuur heeft de afgelopen jaren heel veel mooie projecten verwezenlijkt, steeds met de bedoeling om ons leven beter te maken. En ik wil me met de volle goesting voegen bij dit ambitieuze team!

Op welke manier zit Poperinge bij jou in het lijf?
Door zoveel mogelijk buiten te zijn in Poperinge en te genieten van de vele troeven die Poperinge te bieden heeft: natuur, hopcultuur, folklore, joviale mensen, sportinfrastructuur, lekker eten, lekker bier...

Op welke realisaties ben je het meest trots?
Het nieuwe Skatepark: ikzelf was vanuit de skaters de voortrekker van de stuurgroep en de initiatiefnemer van het inspraakproject.

Welke activiteiten wil je voor geen geld missen?
De Hoppefeesten en het carnavalsweekend.