Kampioenschap tegelwippen

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Eind maart begon de lente en werd ook het startschot gegeven voor het allereerste Vlaams Kampioenschap tegelwippen.

Bedoeling van het kampioenschap was om zo veel mogelijk tegels te wippen en te ontharden. 31 oktober eindigde het eerste VK tegelwippen. In totaal deden 172 steden en gemeenten mee en werden er net geen drie miljoen tegels gewipt. Goed voor bijna 30 hectare aan ontharding in Vlaanderen. De stukken ontharde grond kunnen nu mee dienen voor meer biodiversiteit, wateropname en verkoeling van de omgeving. Hierbij nam de gemeente Buggenhout het op tegen de gemeente Lebbeke. Buggenhout wint de wedstrijd met 9146 gewipte tegels tegenover 8316 gewipte tegels in Lebbeke.

“De voordelen van meer groen in de gemeente zijn dan ook onmiskenbaar”, zegt burgemeester Hermans. “Wij zijn een groene bosgemeente en zetten dus ook in op ontharding. Ontharding geeft zuurstof, zorgt voor verkoeling in de zomer en geeft een meer aangename omgeving.”

Nieuws

Uitbreiding zonnepanelen

Momenteel zijn er zonnepanelen op de daken van de sporthal, gemeenschapscentrum De Pit, het zwembad, het schoolgebouw in de Hanenstraat en een gedeelte op de daken van het OCMW (dienstencentrum).

 

Onze lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen is compleet.

Op maandag 22 april 2024 werd tijdens de ledenpoll de kandidatenlijst van CD&V Buggenhout voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 door de leden goedgekeurd.