Lukas Jacobs

Burgemeester

"Burgemeester van Kamthout is een mooie job. Ik doe het nu 22 jaar en elke dag is het een uitdaging om met een grote groep mensen samen te werken aan het bestuur van onze gemeente. Ik vul m'n taak als burgemeester voltijds in. Zo ben je goed bereikbaar en kom je vaak onder de mensen."

Lukas Jacobs is als burgemeester verantwoordelijk voor het algemeen beleid en zit het schepencollege en de gemeenteraad voor. Daarnaast is hij extra bevoegd voor communicatie, participatie, lokale economie, burgerzaken en stedenbouwkundige vergunningen.

Lukas is gehuwd met Karine Willems, ze hebben 2 kinderen : Fien en Tuur. Lukas studeerde communicatiewetenschappen. Hij werkte nog als journalist en als privé-secretaris van Senaatsvoorzitter Swaelen. Via een tussenstap als stafmedewerker bij ACW-Antwerpen ging hij aan de slag bij CD&V in de Wetstraat. Daar volgde hij het lokaal beleid op voor de partij. Nadien werd Lukas voltijds burgemeester van Kalmthout.

Lokaal engagement was altijd vanzelfsprekend voor Lukas. In z'n jonge jaren was hij actief bij scouts Heuvel en in Jeugdhuis Govio. Via de gemeentelijke jeugdraad rolde Lukas de gemeentepolitiek in. Zo werd hij in 1994 gemeenteraadslid en schepen. Zes jaar later werd hij burgemeester.

In z'n vrije tijd doet Lukas graag aan sport. Vroeger veel tennis en ook voetbal bij KSK, vandaag is hij actief als wielertoerist en op de padelvelden van KTC

Een afspraak maken met de burgemeester ? Dat doe je best via [email protected] of via het gemeentehuis (03 376 49 00).