Jozef Delalleau

Afdelingsvoorzitter, gemeenteraadslid

BEROEP
Bediende bij Creus Concrete Solutions, voorzitter CD&V Poperinge en gemeenteraadslid.

PERSONALIA
Gehuwd met Ann Doolaeghe (thuisverpleegster), vader van Frederik (gehuwd met Sofie Vandevelde), Carmen (gehuwd met Pie Kok Pang), Michiel en Ines(samenwonend met Brecht Depotter). Opa van Laure, Vic, Abel, Maxim, Meia en Ferre.

Favoriete plekje?
Ik vertoef graag op één van de terrassen van de Grote Markt van Watou, vooral in de zomer.

Hobby's?
Fietsen, voetbal, helpen op de ouderlijke hoeve, secretaris Landelijke Gilde Watou, Bestuurslid Samana, Gezinsbond Watou, Lid kerkfabriek St Bavo, voorzitter CD&V Poperinge.

Waarom aan politiek doen in Poperinge?
In de voorbije jaren is gebleken dat we Poperinge met al zijn dorpen op de kaart hebben gezet. Ik ben graag midden de mensen, in het voetbal, in allerlei verenigingen. Mensen kunnen rekenen op mij. Ik luister en help waar het kan.

Op welke manier zit Poperinge bij jou in het lijf?
Ik ben eigenlijk teruggekeerd naar mijn roots (grootvader in Watou geboren, grootmoeder in Abele). Mijn vrouw is ook afkomstig van Watou. Ik ben heel trots dat mijn kinderen en kleinkinderen hun leven opbouwen in Watou en Poperinge.

Op welke realisaties ben je het meest trots?
Als inwoner van Watou vind ik het fietspad Watou–Poperinge zeer geslaagd. De nieuwe Bollaard is een pareltje, gerealiseerd voor en door de Watounaars. Dankzij de inzet van het stadsbestuur zijn er deze zomervakantie opnieuw heel wat mensen komen
genieten van het Kunstenfestival.

Beleidsprioriteiten voor de komende 6 jaar?
Onderhoud van voet- en fietspaden en wegen; aantrekken van jonge mensen; Vroonhofsite; dorpen: steunen van verenigingsleven, woongelegenheid, snelheid aanpakken, vuilnisbakkenplan; groenonderhoud, sluitstorten aanpakken; communicatie en participatie.

Hoe ben jij ambassadeur van Poperinge?
In mijn agenda staat er wel ieder weekend een activiteit geboekt: afrijden van talrijke fietsroutes, Kunstenfestival, Gregoriaans, Hoppefeesten en talrijke evenementen van het rijke verenigingsleven van onze stad.