Jos Aerts draagt na een lange politieke loopbaan zijn mandaat als BCSD (OCMW) raadslid over aan Ivo Cox.

Publicatiedatum

Auteur

Jos Aerts

Deel dit artikel

Na de verkiezingen van 2018 is er binnen de partij overeengekomen dat ik mijn mandaat bij het bijzonder comitรฉ sociale dienst (OCMW) na vier jaar zou doorgeven.

Ik ben van 1981 actief in de politiek. Eerst als jongerenvoorzitter van 1982 tot en met 1988. Vanaf 1989 tot 1994 was ik gemeenteraadslid en fractieleider in de meerderheid. Hierna heb ik opdrachten opgenomen binnen het OCMW. In 2003 was ik mede oprichter van de PWA en heb de functie van schatbewaarder waargenomen. Vanaf maart 2019 werd deze verplicht ontbonden en opgenomen door Wijk-Werken Haspengouw. Van 2007 tot eind 2018 was ik gemeenteraadslid. Tijdens deze loopbaan heb ik onze gemeente mogen vertegenwoordigen in een aantal projecten. Al deze mandaten waren onbezoldigd: Sociale bouwmaatschappij Kleine Landeigendom, Erfgoed Haspengouw en Wijk-Werken Haspengouw.

Ik heb mij altijd maximaal ingezet om mijn mandaten waardig in te vullen, maar dat was niet altijd evident in combinatie met mijn privรฉ (werk en gezin). Ik kan zeggen dat mijn tussenkomsten in de gemeenteraad een meerwaarde waren. Ik heb bij de mandaten als vertegenwoordiger van Gingelom een aantal realisaties en projecten naar Gingelom kunnen halen wat een voldoening geeft.

Ik kijk dus met een tevreden gevoel terug naar het verleden en hoop mijn ervaring te kunnen doorgeven aan onze nieuwe mandatarissen.

Jos Aerts

Nieuws

Nieuwjaarsreceptie cd&v-Gingelom

Om op het nieuwe jaar te klinken, ๐Ÿฅณ
komen we samen om een glaasje te drinken! ๐Ÿฅ‚

"Nieuwjaarsdrink CD&V-Gingelom."

Graag nodigen we jullie uit op een knabbel en een babbel.
Wanneer: Woensdag 31 januari 2024 om 20 uur.
Waar: Zaal Lindehof, Zoutstraat 24, 3890 Niel-bij-Sint-Truiden.
Graag een seintje voor maandag 29 januari zodat we weten wat we moeten voorzien!
Gunther Craninx: GSM: 0460/94 12 69/Email: [email protected]
Wij kijken er naar uit! Jullie ook?

Oppositie wil zaal Elckerlyc behouden.

๐’๐ฅ๐ฎ๐ข๐ญ ๐ฃ๐ž ๐š๐š๐ง ๐ž๐ง ๐ญ๐ž๐ค๐ž๐ง ๐๐ž ๐ฉ๐ž๐ญ๐ข๐ญ๐ข๐ž! ๐Ÿ˜Š
โœ…Teken de petitie: https://graag-gingelom.be/
Vandaag in Het Belang van Limburg! ๐Ÿ’ช
Graag is voor het behoud van de Elckerlyc! ๐Ÿ› ๏ธโœจ"Wij willen dat deze prachtige locatie helemaal en definitief gerenoveerd wordt. De zaal is van onschatbare waarde voor de gemeente."
โœ… Lees het artikel: http://tinyurl.com/mpm2e8km
Oppositie wil zaal Elckerlyc definitief behouden in de plaats van nieuw masterplan: โ€œHet is een zot plan dat veel geld gaat kostenโ€
Oppositiepartijen LEEF, CD&V en N-VA, die met รฉรฉn lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken onder de naam โ€˜Graagโ€™, verzetten zich tegen de geplande afbraak van zaal Elckerlyc. Graag wil dat de iconische feestzaal pal in het centrum van Gingelom volledig gerenoveerd wordt en organiseert een petitie bij de inwoners.

Het nieuwe project Graag Gingelom

Zaterdagavond lanceerden we ons nieuwe project Graag Gingelom. Vanaf nu zullen wij zetelen als รฉรฉn fractie in de gemeenteraad en in 2024 zullen we met รฉรฉn lijst naar de kiezer trekken. Met een inhoudelijk sterk programma en 1 sterke ploeg willen we Gingelom meer kleur gaan geven. Samen vertegenwoordigen wij 48% van de kiezers. Bedankt aan iedereen die erbij was. Memorabele avond.