Jonas Van Poelvoorde

10e opvolger Vlaams Parlement

Wie ben je?

Ik ben Jonas, geboren en getogen Bruggeling en sinds 6 jaar woonachtig te Jabbeke. Samen met mijn vriendin Valerie kocht ik te Jabbeke een huis en daar wonen we nu samen met onze 3-jarige dochter Liv en ons 6-maanden oude zoontje Loïc. Mezelf kan ik omschrijven als iemand met groene vingers, dit vertaalt zich in mijn job als Regio Manager West-Vlaanderen bij landschapsaannemer Krinkels. Daarnaast ben ik graag sociaal geëngageerd. Tot voor kort was dit voornamelijk in de KLJ en nu stap voor stap in het politieke landschap. Ontspanning voor mij:aAf en toe sporten, genieten van het gezin thuis of op reis én op tijd en stond met vrienden een pint.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Als jonge en gedreven papa wil ik werk maken van een sterk onderwijs en verenigingsleven. Ook werkgelegenheid en de werkzaamheidsgraad zie ik als belangrijke werkpunten. Mijn interesse in de landbouw, natuur en kwalitatief groen in stedelijke omgeving spreken voor zich!

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Brugge en omgeving blijven mij boeien en verwonderen. De Middeleeuwse stad, de vele bossen in de deelgemeentes met hun kastelen. Alles ademt geschiedenis, toekomst, stad en natuur.