Joke Himpens

Bestuurslid

‘Wie Joke zegt, zegt drive!’.
‘Jij straalt zo’n positieve energie uit’.
‘Jouw warm enthousiasme werkt’.

Dat is wat de mensen rondom me over mij vertellen.
Als ik mezelf mag voorstellen, dan doe ik dat zo: professional organizer. Doener. Verbinder. Mama van Andreas (12) en Martijn (10). Partner van Lieven Depypere. Niet noodzakelijk in die volgorde.

En ook: een inwijkeling uit het verre West-Vlaanderen. Ondertussen verraadt alleen mijn tongval dat nog. Toen we in 2015 in Bertem kwamen wonen, leek een uitgesproken sociaal engagement aangaan de uitgelezen manier om hier een echte thuis van te maken. 

Ik vond meteen m’n weg naar de ouderraad van de vrije basisschool de Waaier en kreeg snel goesting (daar heb je dat West-Vlaams weer!) in meewerken aan het lokale beleid. De schoolstraat werd een eerste belangrijke realisatie en mobiliteit een waar stokpaardje. 

Als afgevaardigde in de mobiliteitsraad van Bertem hoor je me vaak als het aankomt op veilige en vlotte infrastructuur voor àlle weggebruikers met initiatieven als Straatvinken, Telraam,… Niet eindeloos vergaderen maar actie ondernemen en daadkracht tonen: dat is voor mij de kracht van lokaal beleid. Met aandacht voor hen die dreigen buiten een vangnet te vallen of minder mondig zijn.

Tegelijk ben ik doordrongen van het belang van luisteren, van respect tonen voor elkaar en van samenwerken. Mijn rol als verbinder draag ik met me mee in mijn rugzak door de vele jaren ervaring in het jeugdwerk en het opgroeien in een politiek nest. 

We wonen nu enkele jaren in het prachtige Korbeek-Dijle, en beseffen we dat we chansards zijn. Bertem, Leefdaal en Korbeek-Dijle hebben het allemaal: de natuur en geweldige ligging als grote troeven. De warme inwoners en het rijke verengingsleven, die het leven én samen-leven hier de moeite maken. 

In het uitgebreide aanbod activiteiten en sportverenigingen vonden we onze goesting, én vinden er elke week meermaals plezier, uitdaging en verbinding. De harmonie van Korbeek-Dijle, de gezellige badmintonclub. Maar ook samenkomen, spelen - en tussendoor een aperitiefje met wat buren - op de piste in Korbeek-Dijle. De nieuwe passie van onze jongste? Breakdance in de nieuwe sporthal Verona.

Ik zet graag mijn schouders onder een goed bestuur, richting warme verbinding en respectvol samenleven. 

Ik ben Joke, en ik wil jou ook graag leren kennen.