Johan Vanhulst

Voorzitter Gemeenteraad, Burgemeester, Bestuurslid

Ik ben master in de toegepaste economische wetenschappen. Behalve burgemeester van Bierbeek ben ik ook nog deeltijds adviseur in een financiële instelling. Katrien Verboomen is mijn echtgenote en samen zorgen we voor onze vier kinderen: Kamiel, Felix, Bryan en Madeleine. Voor iemand anders mij de woorden uit de mond neemt: ‘chance’ dat ik zo’n goeie vrouw heb!

Mijn passies zijn...

“Passie en politiek gaan bij mij hand in hand. Ik ben op-en top van Bierbeek: hier geboren en getogen, lid en (groeps)leider geweest bij de Chiro, voetballer bij KHO Bierbeek, slagwerker bij de harmonie... Eigenlijk ben ik nooit een ‘binnenzitter’ geweest – veel liever bezig met muziek en het verenigingsleven. Ook nu nog. Ik sla liever een babbeltje, dan dat ik naar televisie kijk.”
“Op mijn 24ste werd ik een van de jongste schepenen van dit land. Ik had toen nog geen vaste job, wat aanleiding gaf tot de frappante krantentitel: ‘Werkloze economist wordt financiënschepen’. (lacht) Als ik er goed over nadenk: in oktober zal ik net de helft van mijn leven in het schepencollege gezeten hebben. In die lange periode hebben wij toch heel wat kunnen realiseren, in een goede verstandhouding met coalitiepartners en anderen. Ik ben een eeuwige optimist, voor mij is het glas altijd halfvol. ‘Alles komt goed’, zeg ik vaak. En dat meen ik ook.”

Waarom engageer ik mij bij CD&V?

“Mijn grote droom voor Bierbeek? Dat de inwoners trots zijn op hun gemeente, hier graag wonen en beseffen dat het hier goed is. We moeten een zorgzame landelijke gemeente zijn en blijven. En ambitieus zijn. Ook dat is typisch voor Bierbeek: als onze inwoners iets doen, willen ze uitmunten. Voor mij en mijn partij is dat niet anders. Ook al kijken we tevreden terug en zijn we dankbaar dat we al zo lang mee het beleid van onze gemeente mogen uitstippelen (een dikke merci daarvoor), toch kijken we vooral naar de toekomst. Ja, we hebben er fantastisch veel zin in.”