Jeroen Verdonck

Voorzitter Gemeenteraad

BEROEP
Eventmanager, al 12 jaar werkzaam bij Folkfestival Dranouter als dranken-, vrijwilligers- en duurzaamheidsverantwoordelijke.

PERSONALIA
Alleenstaande met 2 katten, woont in Abele, zoon van loonwerker Marc Verdonck en Rita Dael, broer van juf Joke Verdonck en trotse peter van Raf.

Slogan?
Sometimes you win, sometimes you learn.

Favoriete plekje?
Geen specifiek plekje maar ik ben verliefd op Abele en de landelijke omgeving van m’n ouderlijke huis aan Callicannes, aan de grens in Abele.

Hobby's?
Koken (en proeven) is voor mij de grootste hobby. Elk jaar ga ik een weekend koken voor de Chiro van Abele waarvan ik 17 jaar lid en (groeps)leider was. Ik ben ook voorzitter van Radio Sanseveria die de 100-dagen fuif, oudejaarsfuif in de Kouter organiseerde. Momenteel staan we samen met Stad Poperinge in voor de Cultuurbuzz: waarmee we uitstappen maken naar
grote concerten in Rijsel, Antwerpen, Brussel … Trotse voorzitter van de Cultuurraad van Poperinge waarmee we ongeveer 100 socioculturele verenigingen samenbrengen, de jaarlijkse Cultuurprijzen uitreiken, de Wakkere Burgerquiz organiseren … En ondertussen heb ik ook al 3 jaar politieke ervaring kunnen opdoen in de OCMW-raad.

Beleidsprioriteiten voor de komende 6 jaar?
Vrije tijd wordt steeds schaarser voor veel mensen, dus moet er ook voldoende vrijetijdsaanbod en sociaal contact zijn voor iedereen, zowel op jeugd, cultuur, sport als toeristisch vlak. Daarnaast vind ik aandacht voor de deelgemeentes, de veiligheid van dorpskernen en schoolomgevingen, maar ook onderhoud van fietspaden en landelijke wegen een prioriteit. We mogen ook
nog een stap vooruit zetten in het digitaliseren van de stadsdiensten.

Hoe ben jij ambassadeur voor Poperinge?
Een goeie wijn behoeft geen krans. Poperinge, hoofdstad van het goede leven. Een stad waar niet enkel ingezet wordt op nieuwe woningen en die ondernemen sterk aanmoedigt, maar met heel wat deelgemeenten met elk hun unieke identiteit en waar ook op gastronomisch vlak veel te beleven valt.

Welke activiteiten wil je voor geen geld missen?
De activiteiten die georganiseerd worden vanuit de basis: zoals toneelvoorstellingen, activiteiten van de Chiro ... Als je ziet met hoeveel passie deze georganiseerd worden, is het heel fijn om deze mensen te kunnen steunen en er deel van uit te maken.