Ingrid Vandepitte

7e plaats Vlaams Parlement

Wie ben je?

Ik ben Ingrid Vandepitte, 61 jaar, gehuwd met Johan Van der Meulen, moeder van een dochter die 13 jaar geleden overleed en van een zoon, schoonmoeder van een lieve schoondochter en moeke van 2 kleinzonen en 1 kleindochter. Vitamientjes doe ik op bij familie en vrienden en in de buitenlucht.

Ik ben boerin, was 10 jaar schepen en sedert vorig jaar burgemeester in Zonnebeke. Vanuit sociaal engagement in het verenigingsleven stapte ik over naar de politiek omdat ik me graag inzet voor mijn naaste en voor mijn omgeving. Vrienden zeggen dat ik goed kan luisteren en dat zorgt er ook voor dat ik empathisch maar gedreven en rechtlijnig kan beslissen.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Ik wil me inzetten voor zorgzame buurten met meer begrip voor en motivatie van sociaal zwakkeren. "Leven en laten leven" is een simpele regel die zorgt dat werken en wonen kunnen samengaan. Ik ijver ervoor dat landbouw, buur en natuur op een harmonische manier kunnen samen bestaan.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Mijn roots in Passendale, vlakbij het Nieuw-Zeelands monument en Tyne Cot cemetery, is de plek waar ik het meest van hou: de stilte, de vergezichten, de landschappen en de geuren en kleuren van de seizoenen.