Iedereen moet aan eigen geld kunnen.

Publicatiedatum

Auteur

Sebastien Bollen

Deel dit artikel

Mensen moeten toegang blijven hebben tot hun eigen geld, dat staat voor cd&v buiten kijf.

Ons land telde 8.259 bankkantoren in 2008. Eind 2020 is dit gehalveerd naar 4.242 kantoren. Diezelfde tendens zien we ook in het aantal bankautomaten: 8.754 stuks in 2015 en eind 2020 nog maar 6.416. De aankondiging van de vier grootbanken om het aantal bankautomaten tegen 2025 meer dan te halveren, sloeg dan ook in als een bom.

“Banken hebben een verantwoordelijkheid om naast een digitale dienstverlening ook te blijven voorzien in een fysieke dienstverlening. Want men kan niet van iedereen verwachten om nu al mee te zijn op de digitale snelweg”, zegt parlementslid Leen Dierick terecht. Wat ze concreet vraagt, is dat er op rij- fiets of wandelafstand steeds een automaat is binnen de 5 kilometer. Ze heeft hier een resolutie voor ingediend en het wordt tijd dat Vice-eersteminister Dermagne die omzet in daden.

Cd&v stimuleert elektronisch betaalverkeer zeker wel, maar cash geld moet bereikbaar blijven voor iedereen. Een bankautomaat in de buurt hebben, lijkt ons een evidentie – ook in de meer landelijke gebieden. Toen de banken in de problemen zaten, hebben de mensen het opgelost. Nu hebben de mensen een probleem, dus nu moeten de banken helpen. Dat is toch evident? Mensen moeten toegang blijven hebben tot hun eigen geld, dat staat voor cd&v buiten kijf.

Nieuws

Ook een frisse wind in Gingelom op 13 oktober?

Naar het schijnt zou Magnette al vollebak Nederlands aan het leren zijn. Volgens mij heeft hij plannen om in Gingelom te komen wonen. Ligt dan ook niet al te ver van zijn dierbaar Wallonië dat hij zo om zeep geholpen heeft. Maar de frisse wind is er nu eindelijk in het o zo mooie Wallonië nu. Wat een verademing daar. Het kan dus wel. Hopelijk op 13 oktober ook in het mooie Gingelom! 😉😊

Nieuwjaarsreceptie cd&v-Gingelom

Om op het nieuwe jaar te klinken, 🥳
komen we samen om een glaasje te drinken! 🥂

"Nieuwjaarsdrink CD&V-Gingelom."

Graag nodigen we jullie uit op een knabbel en een babbel.
Wanneer: Woensdag 31 januari 2024 om 20 uur.
Waar: Zaal Lindehof, Zoutstraat 24, 3890 Niel-bij-Sint-Truiden.
Graag een seintje voor maandag 29 januari zodat we weten wat we moeten voorzien!
Gunther Craninx: GSM: 0460/94 12 69/Email: [email protected]
Wij kijken er naar uit! Jullie ook?

Oppositie wil zaal Elckerlyc behouden.

𝐒𝐥𝐮𝐢𝐭 𝐣𝐞 𝐚𝐚𝐧 𝐞𝐧 𝐭𝐞𝐤𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭𝐢𝐞! 😊
✅Teken de petitie: https://graag-gingelom.be/
Vandaag in Het Belang van Limburg! 💪
Graag is voor het behoud van de Elckerlyc! 🛠️✨"Wij willen dat deze prachtige locatie helemaal en definitief gerenoveerd wordt. De zaal is van onschatbare waarde voor de gemeente."
✅ Lees het artikel: http://tinyurl.com/mpm2e8km
Oppositie wil zaal Elckerlyc definitief behouden in de plaats van nieuw masterplan: “Het is een zot plan dat veel geld gaat kosten”
Oppositiepartijen LEEF, CD&V en N-VA, die met één lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken onder de naam ‘Graag’, verzetten zich tegen de geplande afbraak van zaal Elckerlyc. Graag wil dat de iconische feestzaal pal in het centrum van Gingelom volledig gerenoveerd wordt en organiseert een petitie bij de inwoners.