Het beste moet nog komen!?

Publicatiedatum

Auteur

Gust Van De Put

Deel dit artikel

Ouder worden wordt in onze samenleving nog altijd ten onrechte vooral beschouwd als een afdaling, een weg naar verlies. Te weinig worden de nieuwe mogelijkheden en de kansen tot levenslange ontwikkeling die het ouder worden meebrengt benadrukt. In vele culturen is oud worden een streefdoel dat de bekroning van het leven kan zijn en waarvoor de ouderen respect krijgen. Hoe anders blijkt dat bij ons in het Westen te zijn. Vanuit een deficit-model krijgen de negatieve aspecten een eenzijdige aandacht. Dat is niet alleen maar een theoretische kwestie. Die eenzijdige visie op ouder worden heeft belangrijke gevolgen.

Maar omdat het zo belangrijk is dat de beeldvorming over ouderdom een positieve draai krijgt, richt deze lezing zich ook op alle leeftijdsgroepen in de hoop dat de tekstjes en mijmeringen hen aanspreken.

Guido Cuyvers was tijdens zijn professionele leven als docent, onderzoeker en departementshoofd verbonden aan de Katholieke Hogeschool Kempen (nu Thomas More), departement Maatschappelijk Werk.

Deze lezing is een samenwerking tussen Sociaal Huis Tessenderlo/Dienstencentrum Den Heuvel en cultuurhuis Tessenderlo in het kader van de ouderenweek.

Voor meer praktische info en aankoop van tickets kan u terecht op onderstaande link.

https://www.cultuurhuistessenderlo.be/guido-cuyvers-het-beste-moet-nog-komen-een-genuanceerd-beeld-van-ouder-worden

We kijken er alvast naar uit jullie daar te mogen ontmoeten.

Nieuws

Zorgcafé Heuvelheem Urineverlies bij dementie

Help, ik heb urineverlies,...
Doorbreek het taboe, praat erover.
Zijn er alternatieven? Hulpmiddelen?

Vrijwilligersbeurs

In het kader van de ‘Week van de vrijwilliger’ organiseren het dienstencentrum Den Heuvel Tessenderlo en de dienst welzijn van de gemeente Ham samen een tweede vrijwilligersbeurs.