Herlinde Rollez

5e plaats Vlaams Parlement

Wie ben je? 

Ik ben Herlinde, geboren op 15 mei 1998 en opgegroeid in Diksmuide. Politiek leerde ik kennen via mijn opa Hendrik en mijn mama Lies Laridon die burgemeester is. Mijn jeugd was gevuld met avonturen te midden van weelderig groen, samen met mijn broer en vriendinnen. Ik startte mijn bachelor business management aan hogeschool Vives gevolgd door een Master International Business Management aan Coventry University. Mijn professioneel avontuur startte bij nationaal voorzitter Joachim Coens, waar ik de kracht van communicatie ontdekte. Daarna heb ik gewerkt als communicatiemedewerker van Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, en nu ben ik parlementair medewerker van Nathalie Muylle.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni? 

Ik ben kandidaat omdat ik geloof in een Vlaanderen dat kansen biedt aan iedereen. Als twintiger wil ik werk maken van betaalbaar wonen voor jongeren. Mijn prioriteiten? Het behoud van basisdiensten op het platteland, het waarborgen van betaalbaar wonen en ontwikkelingskansen voor de jeugd.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

De Blankaart is mijn favoriete plek vanwege zijn betoverende schoonheid en rustgevende omgeving. Of ik nu alleen ben om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte, of samen met vrienden en familie om te genieten, deze plek biedt altijd een verademing.