Welkom Katleen

Publicatiedatum

Auteur

Thijs Smeyers

Deel dit artikel

Katleen D'Haese zal in oktober 2024 kandidaat zijn voor cdenv+. Het nieuwe en open project van onze partij sprak haar sterk aan, zo laat ze weten.

Maandagavond heb ik mijn N-VA-collega's laten weten dat ik vanaf heden verder ga als onafhankelijke in het schepencollege en me aansluit bij het nieuwe project van CD&V+", klinkt het een in een persbericht. Een opvallende switch van de tweede schepen in Herent, met bevoegdheden Financiƫn, Personeel, ICT, Beleid & Organisatie en Onthaal.

"Verrassend en niet verrassend", legt D'Haese haar beslissing uit. "Afgelopen zomer begonnen de twijfels, over welke richting ik wou uitgaan, over waar ik me thuis voel. Het project CD&V+ spreekt me aan, als open en breed project, waar op een andere manier aan politiek wordt gedaan met mensen van verschillende strekkingen. Zo is de overstap organisch gegroeid."

cdenv+ is alvast blij met de overstap van D'Haese. "Samen gaan we een positief verhaal schrijven", klinkt het bij Maarten Forceville, schepen voor cdenv+ en lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Katleen kiest er voor om toe te treden tot een bredere politieke beweging. En daar draait het voor ons om."

Nieuws

Pieter Taccoen kiest voor CD&V+

Pieter Taccoen (41) wordt de lijsttrekker voor cdenv+. Katleen D'Haese volgt Taccoen op plaats twee. Maarten Forceville vervolledigt de top drie.

Dellepark krijgt make-over

De Herentse buurtspeelpleintjes kregen de voorbije jaren een stevige update. Dat werk is nog niet klaar, maar met de aanpak van het Dellepark wordt het speelweefsel in Herent verder versterkt.

Snelle bijsturing vervoersplannen De Lijn nodig

Herents schepen van Mobiliteit Maarten Forceville wil dat de vervoersplannen van busmaatschappij De Lijn worden bijgestuurd. Volgens de schepen heeft De Lijn de herhaaldelijke vraag vanuit het gemeentebestuur om lijn 652 te behouden niet opgevolgd. Die lijn is een noodzakelijke verbinding tussen de deelgemeenten. Intussen stelt schepen Liesbeth Van Hemelrijck vast dat in het bijzonder kwetsbare inwoners getroffen zijn.