Pieter Taccoen kiest voor CD&V+

Publicatiedatum

Auteur

Thijs Smeyers

Deel dit artikel

Pieter Taccoen (41) wordt de lijsttrekker voor cdenv+. Katleen D'Haese volgt Taccoen op plaats twee. Maarten Forceville vervolledigt de top drie.

Pieter startte in 2004 als pas afgestudeerde sociaal-cultureel werker op de cultuurdienst van Herent. Voordien was hij 16 jaar actief in Chiro Herent. Intussen is Pieter Taccoen directeur en programmator van GC De Wildeman. Daarnaast is hij bedenker en oprichter van tal van initiatieven zoals Wild in’t Park, Mollekesfest, Samen op Straat, Hangar 3020, Creaxe,…

“Toen Maarten me vroeg om de lijst van cdenv+ te trekken, moest ik toch even nadenken”, vertelt Pieter Taccoen. “Maar ik krijg de kans om mijn ideeën breed en beleidsmatig te vertalen en ze in te bedden in hoe onze gemeente werkt. Ik krijg de kans om mijn brede visie voor een warm en leefbaar Herent uit te kunnen rollen. Dat is een kans die ik wil nemen.”

Taccoen is ervan overtuigd dat verandering en verbreding in de lokale politiek nodig is. “Dat de gekende kopstukken daar zelfs een stap voor opzijzetten is op zich al ongelofelijk. Maar dat het bestuur van cdenv+ mij het vertrouwen geeft om als lijsttrekker naar de kiezer te trekken, dat kan als signaal wel tellen.”

Wat Pieter Taccoen echt belangrijk vindt, is dat mensen niet enkel wonen in Herent, maar er ook leven. “Of het nu op een kleinschalige drink in de wijk is of op een groot evenement ‘op de berg’, ik wil mensen samenbrengen. En dat kunnen we niet alleen, daar is een stabiele administratie, een betrouwbare politiek en een sterk middenveld voor nodig. Die wil ik ten volle betrekken.”

“Het is in de eerste plaats een enorme eer dat Pieter Taccoen ons project wil versterken”, vult Maarten Forceville aan. “Ik droomde van een bredere beweging, met nieuwe mensen en verfrissende ideeën. Dat kan alleen maar door in die beweging ook plaats te maken voor mensen zoals Pieter.”

Daarom is het voor Forceville vanzelfsprekend om dit, als enige partij in Herent, ook bovenaan de lijst zichtbaar te maken. “Samen met Pieter en Katleen en met alle andere mensen die onze partij al jaren dragen of recent ingestapt zijn, gaan we naar de kiezer. Onze partij is geen éénmansproject. Niemand staat bij ons boven de rest. Wij trekken allemaal aan hetzelfde zeel. Eerlijk? Ik heb er alleen maar nog meer goesting in gekregen!”

Nieuws

Welkom Katleen

Katleen D'Haese zal in oktober 2024 kandidaat zijn voor cdenv+. Het nieuwe en open project van onze partij sprak haar sterk aan, zo laat ze weten.

Dellepark krijgt make-over

De Herentse buurtspeelpleintjes kregen de voorbije jaren een stevige update. Dat werk is nog niet klaar, maar met de aanpak van het Dellepark wordt het speelweefsel in Herent verder versterkt.

Snelle bijsturing vervoersplannen De Lijn nodig

Herents schepen van Mobiliteit Maarten Forceville wil dat de vervoersplannen van busmaatschappij De Lijn worden bijgestuurd. Volgens de schepen heeft De Lijn de herhaaldelijke vraag vanuit het gemeentebestuur om lijn 652 te behouden niet opgevolgd. Die lijn is een noodzakelijke verbinding tussen de deelgemeenten. Intussen stelt schepen Liesbeth Van Hemelrijck vast dat in het bijzonder kwetsbare inwoners getroffen zijn.