Michel Claeys

Bestuurslid cd&v+ Herent

In 1962 vestigde mijn familie zich in Herent, waar we al snel werden opgenomen in de gemeenschap en ons thuis voelden. Mijn jeugd bracht ik door bij de scouts en na mijn studie aan het St.-Pieterscollege in Leuven, behaalde ik mijn diploma aan de tuinbouwschool van Vilvoorde.

In 1976 trouwde ik en samen met mijn vrouw kregen we vier kinderen en negen kleinkinderen. Ons gezinsleven is van onschatbare waarde en we koesteren de momenten waarop we met 19 personen aan tafel zitten.

Het oprichten van ons tuinbedrijf "het Tuinboerke" in 1976 was een mijlpaal. Bijna 50 jaar later wordt het bedrijf gerund door mijn oudste zoon en zijn vrouw. Recentelijk hebben we ons bedrijf opengesteld voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, waar zij rust vinden en de dieren verzorgen op onze zorgboerderij in de Langeveldse natuur.

Het is inspirerend om te zien hoe deze mensen openbloeien en verbondenheid vinden met de natuur. Onze zorgboerderij is een plek van liefde en zorgzaamheid geworden, waar iedereen welkom is en waar we samen zorgen voor de dieren en elkaar.

Twaalf jaar geleden ben ik de politiek ingegaan om mij in te zetten voor de Herentse gemeenschap. Mijn overtuiging in menselijke waarden heeft mij geleid naar cd&v+, waar ik geloof dat ieders verhaal gehoord moet worden en dat we moeten uitgaan van ieders kracht.

Ik blijf me inzetten voor een inclusieve gemeenschap waar vriendschap het sleutelwoord is om alle inwoners van Herent te verbinden en te ondersteunen. Samen met de andere cd&v+ kandidaten streven we naar een betere toekomst voor Herent, waar iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt.