Kenneth Vyncke

Voorzitter gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn

Hallo, ik ben Kenneth Vyncke, 42 jaar oud en ik woon op de Henkelsite in Herent.

In mijn professionele leven vervul ik de taak van adjunct-kabinetschef bij minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Nieuw beleid uittekenen en implementeren is mijn passie en mijn droomjob. De vergroening van de bedrijfswagens, de uitgifte van de éénjarige Staatsbon en de fiscale hervorming die recent centraal stond tijdens onze nationale kiescampagne, zijn daar concrete voorbeelden van. Daarnaast deel ik mijn kennis als gastdocent aan de KU Leuven, waar ik btw en belastingbeleid doceer. Lesgeven aan getalenteerde studenten geeft me altijd een boost van positieve energie.

Als voorzitter van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn zet ik me actief in voor mijn buurt en voor onze gemeente. Zo zorgde ik onder meer voor de uitbreiding van het Henkelpark. Ik lanceer creatieve ideeën, zoals de buurtpremie, en sta altijd open voor vragen en suggesties van de burgers. Mijn betrokkenheid strekt zich ook uit naar onze lokale cd&v-afdeling, waar ik betrokken ben bij huisbezoeken, het opstellen van programma's en andere activiteiten.

In mijn vrije tijd zet ik me in voor de gemeenschap van onze residentie in de voormalige Henkelfabriek. Samen streven we ernaar om het leven in en rond ons gebouw zo aangenaam mogelijk te maken. Ik geniet ook van lokale evenementen, waar ik graag een praatje maak, een dansje waag en samen met anderen plezier beleef.

Ik ben een bezige bij en hou van positieve en sfeervolle activiteiten. Zowel een gezellige babbel als een actief moment spreken me aan. Op politiek vlak blijf ik lokaal graag betrokken en daarom neem ik met veel enthousiasme opnieuw deel aan de lokale verkiezingen in Herent.