Kaat Boonen

Bestuurslid cd&v+

Liefste allemaal,

Ik ben Kaat Boonen, 40 jaar jong en mama van 2 jongens (7 en 8 jaar). Sociaal werker in hart en nieren met een groot hart voor het ondernemerschap. Mijn grootouders waren melkboeren en verdeelden zuivel in alle cafés en restaurants in Mechelen. Ondernemers pur sang. In mijn professionele carrière werk en werkte ik voor UNIZO als adviseur voor onderwijs en ondernemen en binnenkort keer ik terug naar het ACV als verantwoordelijke voor de arbeidsmarktwerking op de confederatie. Steeds een bewuste keuze in en voor de middenveldorganisaties. Want ik geloof in de kracht en het bestaan ervan. We staan met onze beide voeten in het werkveld, geven advies aan de beleidsmakers en kunnen het bont maken als we vinden dat verandering noodzakelijk is. Daarom ook, omarm het middenveld, ga er mee in gesprek. We zijn niet achterhaald of oubollig. We zijn organisaties die broodnodig zijn om de brug tussen de mensen en de politiek kleiner te maken.

Sinds 2016 woon ik in Herent in de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Geboren en getogen in Elewijt (Zemst) met een lange tussenstop in Leuven. Nadien de weg gevonden naar Herent en blij daar nog steeds te mogen en kunnen wonen.

Daarnaast kan je me dikwijls vinden in het gezelschap van “de ladies”(7  beste vriendinnen uit de scouts), familie (waar ik probeer mee zorg te dragen voor mijn palliatieve moeder aka moeke), vriendinnen uit Leuven maar vooral ook bij mijn lieve vriend Arend en in het bestuur van cd&v+ Herent. Een warme en toegankelijke ploeg waar ik me meteen thuis voelde.

Meestal omschrijven ze me als sociaal, enthousiast, geëngageerd en recht voor de raap. Ik ben graag samen en met mensen. En probeer zoals vele andere mama’s en papa’s alle ballen in de lucht te houden door hard en veel te werken, de hopelijk juiste zorgen aan te bieden aan 1 van mijn zoontjes met een ontwikkelingsstoornis, maar vooral me te laten omringen door positieve mensen en verhalen.

Al lang kriebelt het om politiek iets te kunnen doen en betekenen. Uit mijn eigen ervaringen weet ik hoe belangrijk het is dat er een luisterend oor bestaat. Om niet alleen jouw emoties op te vangen, maar ook de vele praktische vragen en uitdagingen die er zijn als alleenstaande mama. Gemeentelijke diensten moeten veel dichter bij de mensen staan. Daarnaast zet ik me in voor een degelijke en betrouwbare kinderopvang en nodig ik scholen uit om samen de handen in elkaar te staan. Als laatste moedig ik ondernemers aan om nog meer naar buiten te treden door te verenigen want verenigingswerk is de motor van onze samenleving.

Geef jij mij een kans om mee aan dit beleid te sleutelen?

Bedankt!