Hugo Coomans

Gemeenteraadslid

Mijn naam is Hugo Coomans en ik ben geboren en getogen in het prachtige landelijke dorp Winksele. Mijn vader was een brood- en banketbakker, terwijl mijn moeder als huisvrouw de winkel in Winksele-centrum runde, vlakbij de kerk en tegenover het toenmalige gemeentehuis. Van jongs af aan werd mij de waarde van hard werken en het streven naar 100% tevreden klanten bijgebracht, een les die ik met de 'rijstpap'-lepel heb meegekregen.

Nu, op mijn 64ste, ben ik met vervroegd pensioen gegaan op 1 mei 2023. Ondanks dit nieuwe hoofdstuk voel ik me nog lang niet uitgeblust en blijf ik met veel enthousiasme actief binnen de Leuvense studentenwereld. In 2018 deed ik voor het eerst mee aan de Herentse verkiezingen en sinds december 2018 ben ik trots om Herents gemeenteraadslid te zijn en lid van de politieraad.

Ik ben gehuwd met Sonja Ketelaers, ook afkomstig uit Winksele, en samen hebben we twee kinderen en inmiddels twee kleinkinderen. Gedurende mijn professionele carrière van 1982 tot 2023 werkte ik als programmeur, programmeur-analist en uiteindelijk als technisch analist in de informatica binnen de bankwereld.

Naast mijn werkzaamheden was ik van 1995 tot 2019 de organisator van de Winksele S.C.H.A.T.-rommelmarkt en coördineerde ik nevenactiviteiten tijdens de Winksele kermis in het derde weekend van oktober. Ook speel ik nog steeds graag en regelmatig een potje volleybal in de Ivo Van Damme-zaal in Veltem.

Mijn betrokkenheid bij lokale handel, economie, cultuur en sport is altijd groot geweest en zal dat ook blijven. Voor de komende legislatuur wil ik me graag focussen op enkele belangrijke speerpunten: de realisatie van het Herentse zwembad bij het Sportcenter Bart Swings, het nazicht en de grondige herstel/restauratie van alle kapelletjes in Winksele, Veltem en Herent, de omvorming van de kerkhoven tot moderne kerkhofparken en het verbeteren van groenonderhoud langs fiets- en voetpaden, evenals het onderhouden van gras- en onkruidvrije straatgoten en gemeentepleinen.

Deze bekommernissen liggen mij nauw aan het hart en ik hoop dat ik in de volgende legislatuur kan bijdragen aan een nog mooiere en leefbaardere omgeving voor alle inwoners van Herent.