Hedwig Verdoodt

11e plaats Federaal Parlement

Wie ben je?

Ik ben een jonge zestiger die nog volop in het beroepsleven staat. Als leerkracht en mama van 3 zonen heb ik nog voeling met de jeugd. Met hun vragen en verlangens naar de toekomst toe. Als bestuurslid van Markant hoor ik de leefwereld van iets ouderen die niet vergeten willen worden en een stem willen blijven hebben in onze maatschappij. Als echtgenoot van een zelfstandige weet ik dat ook op dàt vlak nog heel wat zaken beter kunnen. Graag onder de mensen en vaak op een terrasje te vinden of op een stadsevenement. Met open vizier kijk ik naar de wereld rondom mij, soms mijmerend naar wat voorbij is, maar veelal nieuwsgierig naar wat nog komen zal.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Als leerkracht ondervind ik dagelijks de nood aan opvangplaatsen voor de jeugd wanneer ze het even niet meer zien zitten. Als jonge zestiger, een steeds groter wordende groep, lig ik wakker van betaalbare zorg voor iedereen en een mooi pensioen voor wie zijn hele leven gewerkt heeft.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Onze eigenste Tieltse Poelberg: een oase van rust, heerlijke natuur, mooie vergezichten, leuke wandelingen, fijne fietsroutes, lekker tafelen.... en natuurlijk de zee in al zijn facetten.