Grote banners wijzen op veranderde parkeerregeling op Nieuwe Markt

Publicatiedatum

Auteur

Robbe De Clercq

Deel dit artikel

Onze schepen van mobiliteit Koen Mettepenningen blijft terecht streven naar marktplein waar het aangenaam is om te verblijven. #autoluw

Grote banners wijzen op veranderde parkeerregeling op Nieuwe Markt

 

Het parkeerverbod aan het evenementenplein wordt op deze manier verduidelijkt.

Het parkeerverbod aan het evenementenplein wordt op deze manier verduidelijkt. — © jvdv

 

HAMME -

Met drie grote banners op de Nieuwe Markt maakt het Hamse gemeentebestuur de gewijzigde parkeermogelijkheden en verbodsbepalingen duidelijk. “Het kan niet de bedoeling zijn om bijvoorbeeld aan het evenementenplein dagelijks parkeerboetes te moeten uitschrijven”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Mettepenningen (CD&V).

19 Maart 2024

“We hebben er bewust voor gekozen om het Marktplein van een uitgesproken verkeersomgeving te wijzigen naar een kwalitatieve verblijfsruimte. Daarom legden we de ondergrondse parkings Marktplein en Nieuwstraat aan. Een autoluwer centrum met beperkte bovengrondse parkeermogelijkheden zorgt voor een leefbaarder en veiliger centrum. Wie toch geen fan is van ondergronds parkeren, kan de wagen kwijt op de gratis groene parking Meulenbroek. Van hieruit is het maar 5 minuten wandelen tot het centrum. Op de meeste parkeerplaatsen op het Marktplein geldt betalend parkeren. Dit heeft tot doel een goede rotatie mogelijk te maken, waardoor korte bezoeken aan handelaars en instellingen perfect mogelijk blijven”, legt de schepen uit. (Lees verder onder de foto)

Een aanmoediging om te parkeren in de ondergrondse parkings of de gratis groene parking.

Een aanmoediging om te parkeren in de ondergrondse parkings of de gratis groene parking. — © jvdv

 

Er zijn ook enkele plaatsen voor kortparkeren met een specifieke aanduiding en vermelding van max. 30 min. Buiten de aangeduide parkeerplaatsen op het Marktplein geldt een algemeen parkeerverbod.

 

“De plaatsen waar je mag parkeren, zijn aangeduid door middel van signalisatie. Het evenementenplein is uitsluitend toegankelijk voor laden en lossen binnen de aangegeven uren. Zowel op het evenementenplein als net naast de groenstrook ter hoogte van het plein mag je dus niet parkeren. Omdat de parkeerdruk in de omliggende straten verhoogt, heeft het gemeentebestuur beslist om de blauwe zone uit te breiden, met gebruik van de parkeerschijf dus. Bewoners van deze straten kunnen een gratis gemeentelijke parkeerkaart aanvragen”, besluit schepen Mettepenningen.   (jvdv)

Bron: Nieuwsblad.be

Nieuws uit Hamme

Moederdag op de markt.

Dit weekend zetten we alle moeders, mama's, moekes, plusmama's,... centraal!
Een fijne moederdag.

De familie BBQ was een groot succes!

Vandaag gaven we er een ferme lap op! Met meer dan 250 sympathisanten genoten we van de overheerlijk barbecue! #fullhouse
De zon was van de partij en er was tijd voor een fijne babbel en verbinding met elkaar! Bedankt aan alle aanwezigen.

De campagne van Kurt De Graef is in volle gang.

Zondag 9 juni moeten we met z'n allen naar de stembus. Onze mandataris Kurt de Graef is volop bezig met zijn campagne. Op verschillende locaties kan je zijn borden al spotten! Denk jij ook aan kurt?
Succes.