Gianni De Wit is de nieuwe voorzitter van Jong cd&v Dendermonde & regio Dender

Publicatiedatum

Auteur

Pieter D'hauwer

Deel dit artikel

Gianni De Wit, 33 jaar, woont in Baasrode en zal vanaf heden de jongerenafdeling van cd&v Dendermonde leiden.

“Ik kijk er echt naar uit om deze taak op mij te nemen”, legt Gianni De Wit uit. “Ondanks mijn ‘iets gevorderde’ leeftijd als ‘jongere’ voel  ik nog steeds goed aan waar jongeren écht van wakker liggen en waar ze écht nood aan hebben. Als zelfstandige zit gedrevenheid in mijn DNA, dat wil ik nu ook vertalen naar onze cd&v-jongerenafdeling! We moeten vooruit met onze jongeren, 2024 moet het jaar van de verjonging worden in onze lokale politiek en daar wil ik mij 100% voor geven! Doordat ik al een tijdje actief ben binnen de cd&v-jongerenafdeling, eerst als ondervoorzitter en daarna als provinciaal kernlid, spreek ik vaak met jongeren en probeer ik voor hen aanspreekbaar te zijn. Zo woonde ik ook al enkele malen de Dendermondse jeugdraad bij om de vinger aan de pols te kunnen houden”, aldus Gianni.

Naast zijn voorzitterschap in de lokale afdeling is Gianni ook aangesteld als nieuwe jongerenvoorzitter voor Jong cd&v regio Dender. “Vanuit onze (scholen)stad Dendermonde is het heel belangrijk om een goede band te onderhouden met de afdelingen rondom ons. Vele jongeren van buiten Dendermonde komen hier naar school, daarom is het belangrijk dat we goed met elkaar communiceren zodat we de problemen en adviezen van alle jongeren kunnen vertalen naar de lokale besturen. Daarom ben ik blij dat ik ook dit team mag aansturen om zo een beter beeld te krijgen van wat er echt speelt bij jongeren, zowel binnen onze stad als erbuiten”, vult Gianni aan.

Ook provinciaal voorzitter van Jong cd&v, Lies Geirnaert, is blij met de nieuwe lokale en regiovoorzitter: “Gianni is al een tijdje actief in onze provinciale werking. Zo werd hij recent aangeduid als nieuwe regiovoorzitter. Dat hij nu ook afdelingsvoorzitter is van Jong cd&v Dendermonde vinden we een goede zaak! We hebben er alle vertrouwen in dat Gianni de Dendermondse leden goed zal begeleiden richting de lokale verkiezingen van 2024!”

Gianni zal de cd&v-jongerenafdeling inderdaad klaarstomen voor de komende lokale verkiezingen in 2024. “Het doet mij echt plezier dat onze lokale cd&v-afdeling een vernieuwingstraject in haar rangen doorvoert! Als nieuwe lokale jongerenvoorzitter steun ik ten volle dit traject. We hopen met de volgende verkiezingen gemotiveerde jongeren aan de kiezer voor te stellen. Een heuse opdracht maar ik kijk er echt naar uit om zowel onze jongerenafdeling als onze cd&v-lijst mee te helpen vernieuwen. De sleutel om Dendermonde goed te kunnen blijven besturen bestaat, volgens ons, uit een mix van ervaren en nieuwe krachten.”

Gianni zal zich in de lokale jongerenafdeling laten bijstaan door Tibo Van Herreweghe die als ondervoorzitter van Jong cd&v Dendermonde mee de lijnen zal uitzetten voor het vernieuwingstraject binnen de jongerenafdeling.

Stilzitten zal de Dendermonde jongerenafdeling zeker niet doen! Zo plannen zij tal van acties, met onder andere in februari 2024 alvast opnieuw Den BugLes Quiz (samen met de cd&v-jongerenafdelingen van Buggenhout en Lebbeke). Daarnaast plannen ze ook nog leuke evenementen voor jongeren, maar daarover zullen ze ten gepaste tijden communiceren.

Nieuws uit Dendermonde

Met deze 5 is Dendermondse cd&v-lijst compleet!

Cd&v Dendermonde stelt 5 (nieuwe) kandidaten voor die zullen meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. Tegelijk kondigt cd&v aan dat de partij een volledige lijst van 35 kandidaten kan voorleggen, waarvan maar liefst 20 volledig nieuwe, beloftevolle kandidaten. Naast ons ervaren team van cd&v-mandatarissen is onze lijst versterkt met nieuwe mensen én met mensen die achter de schermen al bergen werk hebben verzet. Een mix van ervaring, vernieuwing, van alle leeftijden en deelgemeenten, met 1 oranje draad: elk van hen beschikt over de capaciteiten om de stad te besturen!

Cd&v Dendermonde stelt lichting van 4 nieuwe kandidaten voor

Cd&v Dendermonde stelt nog eens een groep van 4 nieuwe kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De teller staat op 18 nieuwe gezichten op een totaal van 35 kandidaten in het team van burgemeester en cd&v-lijsttrekker Leen Dierick.

Dirk Abbeloos wordt lijstduwer van lokale cd&v-kieslijst

Cd&v Dendermonde maakt volop werk van haar kieslijst in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De kieslijst zal bestaan uit een evenwichtige verdeling van nieuwe en ervaren kandidaten. Huidig schepen Dirk Abbeloos zal de lijst duwen, dat werd beslist op de jongste partijraad.