Gewestweg N446 feestelijk heropend: “Van ‘moordstrook’ naar veilige en vlotte route”

Publicatiedatum

Auteur

Robbe De Clercq

Deel dit artikel

Feestelijke heropening van gewestweg N446.
Mooie realisatie. Proficiat aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.
Bedankt voor het geduld en begrip aan alle betrokken bewoners en alle gebruikers van deze route. #veiligeN446 #koningfiets #vurAm

Gewestweg N446 feestelijk heropend: “Van ‘moordstrook’ naar veilige en vlotte route”

De werken op het grondgebied Hamme zijn nu echt helemaal achter de rug.

De werken op het grondgebied Hamme zijn nu echt helemaal achter de rug. — © yjs

HAMME

Met de knip van het symbolische lintje werd zondagochtend de gewestweg N446 feestelijk heropend. De ingrijpende werken op het grondgebied van Hamme zijn achter de rug en zorgen voortaan voor een veiliger route die de doorstroming in en rond de gemeente drastisch moet verbeteren.

Yannick Joos

16 juni 2024 om 15:31

Over een traject van zo’n 7,5 kilometer werd de gewestweg tussen het Dendermondse Grembergen en Waasmunster vernieuwd. Goed vier kilometer van de drukke weg ligt op het grondgebied Hamme. Nu die werken er definitief achter de rug zijn, werd de gewestweg zondag opnieuw officieel opengesteld voor het verkeer.

“Dit is een bijzonder belangrijke mijlpaal voor onze gemeente”, sprak burgmeester Ann Verschelden (CD&V) de vele aanwezigen toe. “We hebben getracht om in samenwerking met onder andere het Agenschap Wegen en Verkeer (AWV) rekening te houden met de behoeften van autobestuurders en fietsers om zo een vlottere en vooral veiligere doorstroom te kunnen realiseren. Naast de nieuwe riolering werden ook een nieuwe rijweg, fietspaden, voetpaden en groen aangelegd.” (Lees verder onder de foto)

© yjs

In de zones met een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur werden verhoogde fietspaden met daarnaast ook nieuwe voetpaden gecreëerd. In de zones waar 70 kilometer per uur gereden mag worden, werden de fietspaden met een groenzone gescheiden van de rijbaan.

Ook schepen van Mobiliteit en Verkeer Koen Mettepenningen (CD&V) is opgetogen over de veiligere Heirbaan. “Vroeger werd de onveilige baan hier een moordstrookje genoemd, maar dat is nu voorgoed verleden tijd”, zegt de schepen.

Meer fietsers

“Het werd lange tijd als levensgevaarlijk beschouwd om hier te fietsen en de kruispunten over te steken. Vandaag zien we hier het aantal fietsers iedere dag toenemen. Meer dan twintig jaar geleden werd hier de wijkraad opgericht met als agendapunt nummer 1 de heraanleg van deze gewestweg. Dat punt kan nu eindelijk van de agenda verdwijnen. Tegelijk willen we als gemeentebestuur oproepen om de Durmebrug zo snel als mogelijk aan te pakken. Die vormt echt een doorn in het oog op het traject.”

© yjs

© yjs

 

Bron: Nieuwsblad.be

Nieuws uit Hamme

Onze partij keurt elke vorm van geweld af.

Wij steunen het standpunt van ons bestuur.