Gemeenteraad 3 juli 2023

Publicatiedatum

Auteur

Arne Mon Jou

Deel dit artikel

Voor we jullie allemaal een deugddoend verlof en gezellige Zotte Maandagfeesten wensen, zetten we nog even alles op een rijtje van de laatste gemeenteraad voor het verlof.

🔸 Het (herziene) mobiliteitsplan werd goedgekeurd met 9 ja-stemmen en 8 neen-stemmen. Het nieuwe plan kwam tot stand na feedback van onze inwoners (o.a. via een participatietraject en infomarkt) en externe partners. Duurzame mobiliteit en veiligheid gaan hand in hand. Binnenkort zullen al enkele zaken in het straatbeeld duidelijk worden. 

🔸 Je veilig op weg begeven, betekent ook dat we ervoor blijven zorgen dat ook de wegen op onze grondgebied in goeie staat vertoeven. Fase 2 van de wegen- en rioleringswerken Molenakker en Sint-Germanusstraat kan stilaan van start gaan. . Andere wegeniswerken zijn volop bezig of komen er binnenkort aan.

🔸 Nog even geduld en dan kunnen jullie allemaal de doorsteek tussen de Torremolenstraat en de Koevoet gebruiken. Een nieuwe wandel- en fietsweg in het trage-wegen-netwerk. 

🔸 De financieel directeur gaf toelichting bij de aanpassing van het meerjarenplan. We blijven een financieel gezonde gemeente, klaar voor de toekomst! 

🔸 In de oude pastoriewoning op de Markt is er momenteel veel bedrijvigheid. Binnenkort wordt dit de nieuwe locatie van het dagverzorgingscentrum NOAH. Momenteel vind je ze nog in de Joos de ter Beerstlaan maar binnenkort verhuizen ze naar deze nieuwe locatie. Een mooi en duurzaam project met zorg op maat dat we maar al te graag blijven ondersteunen. (meer info? https://www.familiehulp.be/.../ik-wil.../dagverzorging-noah). 

Nieuws uit Pittem & Egem

Waterbekken voor landbouwers in drogere periodes

Op de gemeenteraad gisterenavond werd de aankoop van gronden voor 𝐝𝐞 𝐚𝐚𝐧𝐥𝐞𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐰𝐚𝐭𝐞𝐫𝐛𝐞𝐤𝐤𝐞𝐧 goedgekeurd. 

Jouw wens voor Pittem & Egem

We kregen al heel wat kaartjes in onze brievenbus of via digitale weg binnen! Ondertussen zijn we volop bezig om alle wensen te verzamelen en de vragen te beantwoorden. Heb jij ook een wens of vraag voor ons?

Respectvol 2024

We wensen jou en al wie jou nauw aan het hart ligt een fantastisch, respectvol 2024!