Gemeente past heel wat bij voor gratis parkeren en goedkoop sporten

Publicatiedatum

Auteur

Robbe De Clercq

Deel dit artikel

Onze schepen van financiën Luk De Mey informeert ons over het feit dat onze gemeente heel wat bij past voor gratis parkeren en goedkoop sporten. Dit is een bewuste keuze. Het belastingsgeld stroomt op die manier deels terug naar de burger.

Gemeente past heel wat bij voor gratis parkeren en goedkoop sporten

Automobilisten mogen in de Nieuwstraat in Hamme twee uur gratis parkeren.

Automobilisten mogen in de Nieuwstraat in Hamme twee uur gratis parkeren. — © jvdv

HAMME -

Dat gebruikers van de gemeentelijke ondergrondse parking in de Nieuwstraat gedurende de eerste twee uur gratis mogen parkeren en gebruikers van de sporthal Meulenbroek en de rugby- en atletiekcafetaria kunnen genieten van democratische prijzen, heeft alles te maken met de uitbating door het Hamse autonoom gemeentebedrijf HIM.

Jan Van de Velde
Maandag 18 december 2023 om 10:03

Dat is volgens schepen van Financiën Luk De Mey (CD&V) en HIM-voorzitter Jan De Graef (N-VA) ook de reden waarom de gemeenteraad van woensdag 20 december een aangepast prijssubsidiereglement krijgt voorgelegd. “De subsidiëring van de gemeente aan de HIM neemt de vorm van een prijssubsidie aan, die nodig is om de tarieven van de gebruikers democratisch te houden.”

Vooral de uitbating van sporthal Meulenbroek en de rugby- en atletiekcafetaria vergt een serieuze financiële inspanning van de gemeente, omdat de exploitatiekosten van 387.000 euro de inkomsten van 35.450 euro ver overtreffen. De toegangsgelden voor de ondergrondse parkings Nieuwstraat en Nieuwe Markt belopen ongeveer 91.000 euro, maar op het kostenplaatje staat een som van 323.000 euro.

“We hopen dat de Hammenaren zien dat hun belastinggeld goed wordt gespendeerd en voor een groot deel naar hen terugkomt in de vorm van allerlei dienstverleningen”, zegt De Graef. “Deze inspanningen zijn vergelijkbaar met onze investeringen in het openluchtzwembad”, vult sportschepen Luk De Mey aan. “Ook voor de exploitatie van het zwembad passen we jaarlijks als gemeente een grote som bij.”

Bron: Nieuwsblad.be

Nieuws uit Hamme

Moederdag op de markt.

Dit weekend zetten we alle moeders, mama's, moekes, plusmama's,... centraal!
Een fijne moederdag.

De familie BBQ was een groot succes!

Vandaag gaven we er een ferme lap op! Met meer dan 250 sympathisanten genoten we van de overheerlijk barbecue! #fullhouse
De zon was van de partij en er was tijd voor een fijne babbel en verbinding met elkaar! Bedankt aan alle aanwezigen.

De campagne van Kurt De Graef is in volle gang.

Zondag 9 juni moeten we met z'n allen naar de stembus. Onze mandataris Kurt de Graef is volop bezig met zijn campagne. Op verschillende locaties kan je zijn borden al spotten! Denk jij ook aan kurt?
Succes.