Geen fusieverhaal voor onze gemeente!

Publicatiedatum

Auteur

cd&v Pittem-Egem

Deel dit artikel

Het CD&V-gemeentebestuur maakte vandaag bekend NIET in het fusieverhaal te stappen.
Nadat Wingene en Ruiselede hun fusieplannen bekend maakten, keken heel wat hoofden onze richting uit. Onze mandatarissen namen het initiatief om een bestuurskrachtenanalyse te doen, een voorbeeld dat gevolgd werd in Meulebeke en Tielt. Enkel zo kon een goed doordachte beslissing genomen worden.
We begrijpen dat er verschillende meningen en verwachtingen zijn maar we willen benadrukken dat het nemen van deze beslissing er niet zomaar kwam. Helaas werd via (sociale) media heel wat desinformatie de wereld ingestuurd waardoor snel het idee groeide dat alles al beslist was zonder inspraak van onze inwoners. De beslissing is gebaseerd op zorgvuldige afwegingen, de input van de bevolking en het streven naar het beste voor onze gemeente en onze inwoners.
Onze gemeente heeft een unieke identiteit en rijke lokale cultuur die we allemaal koesteren en dit ook willen blijven doen. Dit alles willen we niet in het gedrang laten komen. We blijven open staan voor samenwerking en partnerschappen op regionaal niveau die onze gemeente ten goede komen. De toekomst zal ons hoe dan ook voor uitdagingen stellen en het komt er nu vooral op neer ons te richten op het versterken en verder ontwikkelen van onze gemeente.
Wij hebben er vertrouwen in. We hopen jullie ook.

Nieuws uit Pittem & Egem

Waterbekken voor landbouwers in drogere periodes

Op de gemeenteraad gisterenavond werd de aankoop van gronden voor 𝐝𝐞 𝐚𝐚𝐧𝐥𝐞𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐰𝐚𝐭𝐞𝐫𝐛𝐞𝐤𝐤𝐞𝐧 goedgekeurd. 

Jouw wens voor Pittem & Egem

We kregen al heel wat kaartjes in onze brievenbus of via digitale weg binnen! Ondertussen zijn we volop bezig om alle wensen te verzamelen en de vragen te beantwoorden. Heb jij ook een wens of vraag voor ons?

Respectvol 2024

We wensen jou en al wie jou nauw aan het hart ligt een fantastisch, respectvol 2024!