Francoise Vanraes

Bestuurslid

Ik ben Françoise Vanraes, geboren in Menen, en getrouwd met Philip Declerck. Samen hebben we 6 kinderen Manu, May, Louis+, Linde, Marijn+ en Niels. We zijn de fiere oma en opa van Freya, Charlotte Daan, Thibo en Stef.

Sinds 1997 zijn we Wijtschatenaren geworden. Onze jongste Niels liep school in Wijtschate en leerde er al heel vlug Wijtschaats praten…

Na 25 jaar zelfstandige bank- en verzekeringsagente in Wijtschate blijf ik sedert begin 2022 beleggingsspecialist maar dan vanuit Ieper en dit om een beter evenwicht te hebben tussen werk en privé.

Tijdens mijn mandaat in de OCMW-raad heb ik veel kennis mogen opdoen over de menselijke problemen in ons Heuvelland net als de werking van de financiën van Heuvelland en van het plaatselijke woon- en zorgcentrum St-Medard.

Binnen onze CDenV-ploeg ben ik bestuurslid en secretaresse. Ik ben er ook verantwoordelijk voor Vrouw en Maatschappij. Ik streef naar de man/vrouwgelijkheid, een gelijke kansenbeleid en wil me inzetten voor zij, hem, hun. Ik wil zeker aandacht voor geweld en misbruik in het gezin, wat niet kan worden getolereerd. Het is een stille vorm van politiek doen maar wel heel noodzakelijk omdat alle inwoners van Heuvelland zich goed moeten voelen in hun vel om goed te kunnen genieten van het leven en van wat onze prachtige dorpen te bieden hebben.

Adres:
Ieperstraat 35
8950 Wijtschate - Heuvelland

GSM-nummer:
0475/ 34 25 86