Erik Vanderheiden

Gemeenteraadslid

Wie is Erik?
Geboren en getogen Leuvenaar. Vader van 3 jongvolwassenen. Steeds actief (geweest) in de sportwereld, het vrijwilligerswerk, het leger (reservist) en het verenigingsleven. Gewezen jongerenvoorzitter in Leuven en adviseur van wijlen Eerste Minister Jean-Luc Dehaene. Ruim 11 jaar OCMW-voorzitter geweest en 4 jaar schepen (periode 2003-eind 2018) en nuĀ 4 jaar medewerker van studiedienst ACV-CSC METEA (juridisch adviseur o.a. metaalsectoren).


Waar draait het om voor Erik?
Ik blijf opkomen voor:
- een veilige stad omdat veiligheid, inzake verkeer en criminaliteit, een absoluut recht is.
- een zorgzame stad die sport en beweging promoot en uitstekend zorgt voor haar ouderen, zieken, maatschappelijk kwetsbaren ... via professionele hulp, maar ook via vrijwilligers en mantelzorgers.
- een aantrekkelijke en betaalbare stad voor iedereen, met een hoge belevingswaarde en een bloeiende handel en horeca met respect voor de levenskwaliteit van de Leuvense inwoners.
- een stad die heel veel aandacht heeft voor het kleine: de losliggende stoeptegel en de put in de weg, ... We moeten er de volgende zes jaar een echte reparatielegislatuur van maken!