Els Van Hoof

Gemeenteraadslid & Federaal Volksvertegenwoordiger

Wie is Els?
"Ik ben Els Van Hoof en ben een Leuvenaar, geboren en getogen, in hart en nieren. Ik woonde in het centrum en sinds 2006 in deelgemeente Heverlee (Egenhoven). Ben van nature een bezig bij. Naast mijn politieke engagement ben ik actief in verschillende Noord-Zuid-bewegingen en vrouwenbewegingen. In mijn vrije tijd wroet ik in mijn tuin, geniet ik van mijn fiets maar bovenal van mijn familie en vrienden.

Als moeder van twee tieners weet ik dat een leefbare samenleving begint bij een leefbare buurt. Daar draait het voor mij om, als gemeenteraadslid en gewezen schepen van Leuven. Als parlementslid neem ik Leuven mee naar Brussel maar als gemeenteraadslid wil ik vooral Leuven terug aan u geven."

Waar draait het om voor Els?
Leuven betaalbaar, bereikbaar en buurtgericht voor iedereen, daar draait het om:
- Buurtgericht: Een warme, zorgzame buurt daar plukt iedereen de vruchten van. Als je eenzaam bent, ziek of slecht te been, ben je al terug op weg met goeie buren die je netwerk verstevigen. Met een sociale buurtmakelaar en een app stimuleren we buurtbewoners om zowel diensten aan te bieden als om hulp te vragen. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, elkaar helpen met de computer, klusjes doen, een tuintje delen of even babysitten. Zo geregeld, zo geholpen ;-)
- Betaalbaar: Wonen in Leuven is prachtig. Maar hoe houden we het betaalbaar, ook voor jonge mensen? We willen ontwikkelaars verplichten in elk bouwproject een aantal betaalbare woningen te voorzien.
- Bereikbaar: We willen dat iedereen zich veilig & makkelijk kan verplaatsen met fiets, wagen of te voet. We verbinden iedereen die zich niet thuis voelt in de digitale samenleving. Zo krijg je een identiteitskaart van je straat met info over de geplande werken en voor het signaleren van problemen. En onze digimobiel gaat langs bij senioren om hen te helpen op de digitale trein van het internet.