Elien Rosseel

8e opvolger Federaal Parlement

Wie ben je?

Ondertussen loopt de teller van mijn aantal levensjaren naar de 40. Dat pad bewandelde ik met een rugzak die ondertussen goed gevuld is met levenservaring. De positieve gebeurtenissen nam ik mee in mijn persoonlijkheid. De mindere positieve zaken zette ik gaandeweg om in een levensles die me brachten tot op het punt waar ik vandaag sta. Mijn naam is Elien Rosseel. Een levensgenieter met een gezonde interesse in mens, dier en lekker eten. Die een vleugje humor kan waarderen maar er ook staat wanneer dit nodig is. Mijn rechtvaardigheidsgevoel is groot. Ik zal het dan ook niet onder stoelen of banken steken wanneer iets niet ok is.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Na 20jaar werkzaam te zijn in de zorg, weet ik waar de knelpunten liggen, die wil ik aanpakken. Als vrouw van het volk hoor ik weleens van de mensen dat ik "het tenminste kan uitleggen in mensentaal". Daarom wil ik met mijn kandidatuur ook de politiek terug wat dichter bij het volk brengen.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

De westhoek! In een vlotte bui zou ik zeggen "ze hebben daar goeie picon" maar laat het ons wat zakelijker houden. In deze streek heb je nog de kans om de drukte te ontvluchten. Even terugtrekken in de oude gastvrije volkscaféétjes, een goed spel manillen om er daarna terug keihard in te vliegen!