Einde van lange files in zicht: wegwerkzaamheden vroeger klaar dan verwacht

Publicatiedatum

Auteur

Robbe De Clercq

Deel dit artikel

Wegenwerken N446... niet leuk voor de mensen die op het traject wonen en iedereen die er op één of andere manier hinder door heeft. Nog even doorbijten. Onze schepen van mobiliteit Koen Mettepenningen heeft vernomen dat de werken goed opschieten en dat we in 2de helft van april een volgende fase bereiken.
Vanaf dan kan je opnieuw via de Ardoystraat naar Sint - Anna kunnen rijden.
Dankjewel aan iedereen om samen deze moeilijk periode te overbruggen. #veiligeN446 #mobiliteit

 

Einde van lange files in zicht: wegwerkzaamheden vroeger klaar dan verwacht

Lang aanschuiven en chaos in de Biezestraat, ’s morgens richting N41.

Lang aanschuiven en chaos in de Biezestraat, ’s morgens richting N41.  © jvdv

 

HAMME/LOKEREN/WAASMUNSTER/ZELE - 

“De extreme drukte met lange files naar en op de N41 is binnenkort verleden tijd.” Dat zegt de Hamse schepen van Mobiliteit Koen Mettepenningen (CD&V). De werken op de gewestweg N446 tussen de Ardoystraat en Rodendries in Sint-Anna schieten goed op, zodat in de tweede helft van april de verbinding tussen Hamme en Zele-Lokeren weer open is en het verkeer dus niet meer moet omrijden.

Jan Van de Velde
Woensdag 21 februari 2024 om 14:07

Bestuurders tussen Hamme en Zele of Lokeren maken meestal gebruik van de gewestweg N446 tussen de Ardoystraat en Rodendries om via Zele-Durmen de industriezones van Zele en Lokeren, de E17 of de Lokerse stadskern te bereiken. Omdat net dat deeltje van de N446 afgesloten is, zijn er momenteel twee alternatieven.

Een deel van het verkeer rijdt langs de Dendermondstesteenweg, Heirbaan en Zele-Huivelde, maar de verbinding via de N41 naar de E17 is het populairst. Bijgevolg is het ’s ochtends aanschuiven geblazen vanuit het centrum van Hamme in de Roodkruisstraat en Biezestraat om met mondjesmaat de N41 op te kunnen. (Lees verder onder de foto)

Het kruispunt van de N446 met de Ardoystraat (aan Tuinmeubelen Van Mele) zal voor eind april klaar zijn.

Het kruispunt van de N446 met de Ardoystraat (aan Tuinmeubelen Van Mele) zal voor eind april klaar zijn.  © jvdv

Maar er komt nu ook goed nieuws over de wegwerkzaamheden. “De huidige fase van de werken op de N446 is wellicht klaar voor eind april”, vervolgt schepen Mettepenningen. “Dan zijn de kruispunten aan Tuinmeubelen Van Mele en de inrit naar Sint-Anna weer open voor het verkeer van en naar Zele en Lokeren.”

Op het grondgebied van Waasmunster start vanaf mei de volgende fase van de werken. Dan wordt het gedeelte tussen Rodendries, Durmebrug en het kruispunt met de Kerkstraat heringericht. Daar wordt een rotonde aangelegd.

In de volgende fases volgen nog de Abdij van Roosenberglaan, het kruispunt Hoogstraat en de Belselebaan tot aan de Acacialaan. Die werken vinden plaats vanaf begin augustus tot eind 2024.

© Wegen en Verkeer

 

Bron: Het Nieuwsblad

Nieuws uit Hamme

Gemeentelijk openluchtzwembad heropent de deuren: “Wie niet in Hamme woont, zal meer moeten betalen om binnen te mogen”

Binnenkort heropent ons gemeentelijk openluchtzwembad. Onze schepen van sport Luk De Mey informeert ons over een aantal belangrijke wijzigingen in het voordeel van de Hammenaren. #veuram #sport

 

Ons openluchtzwembad is bijna klaar voor het nieuwe zwemseizoen!

Ons openluchtzwembad is bijna klaar voor het nieuwe zwemseizoen! Onder impuls van onze schepen van sport Luk De Mey en mandataris en verantwoordelijke van het zwembad Thom Nelis zijn de herstellingswerken aan de pompen en tegels zo goed als rond.
Onze partij is resoluut voor het behoud van het zwembad!