Eerste gemeenschappelijke nieuwjaarsreceptie

Publicatiedatum

Auteur

Jenz Cools

Deel dit artikel

Tevreden blikken we terug op onze eerste gemeenschappelijke receptie! 

Met bijna 400 aanwezigen was de eerste gemeenschappelijke nieuwjaarsreceptie van CD&V Galmaarden, Gooik en Herne een groot succes. Het evenement vond plaats in Hof te SpieringenDe burgemeesters van de drie gemeenten, Gunther De Wilde, Ludo Persoons en Kris Poelaerdeelden de pracht van hun gemeenten en de belangrijkste realisaties van de voorbije legislatuur met de talrijke aanwezigen. 

Ook nationaal voorzitter Sammy Mahdi tekende present en gaf een vurige speech over het landelijk Vlaanderen en haar uitdagingen. Zo vergeleek de voorzitter dat een inwoner uit Antwerpen meer dan 1400 euro per inwoner ontvangt uit het gemeentefonds, terwijl voor onze inwoners dit gemiddeld 250 euro per inwoner bedraagt!  

Tijdens de receptie werd ook een nieuwe voorzitter verkozen, Jenz Cools. De voorzitter riep in zijn speech op om samen van 2024 een succes te maken. Met gebundelde krachten bouwen we samen met onze inwoners aan een sterker Gooik, Herne en Galmaarden. Meer middelen en doorgedreven professionalisering zijn de enige garantie voor onze gemeenten om onze landelijkheid in eigen handen te houden.

De nieuwjaarsreceptie was een belangrijk en mooi startmoment voor de drie gemeenten, die volgend jaar de overkoepelende naam Pajottegem zullen dragen. Het was een geweldige gelegenheid om de banden tussen de aanwezigen te versterken en de toekomstplannen te bespreken. Afgesloten werd er met een drankje, een hapje en zelfs een dansje!

We kijken alvast uit naar onze nieuwjaarsreceptie volgend jaar!

 

In de pers:

Editiepajot - Receptie

Editiepajot - verkiezing nieuwe voorzitter

De Klaroen

Persinfo

Het Nieuwsblad

Het laatste nieuws

In de pers

Kerk Galmaarden

Start van de restauratiewerken van de Sint-Pieterskerk Galmaarden

Op 2 mei 2024 starten de restauratiewerken aan de Sint-Pieterskerk van Galmaarden. Een lang en complex verhaal wordt nu in uitvoering gebracht.

Paaseierenraap 2024 was opnieuw een groot succes

cd&v Galmaarden organiseerde traditiegetrouw haar paaseierenraap op paaszondag. 

 

Opening Collectief DagOpvang (CDO)

Een tevreden schepen Kurt Penninck kijkt uit naar de toekomstige werking van het CDO in de Akkerwinde (Vollezele).