Edelweiss Soubry

13e opvolger Vlaams Parlement

Wie ben je?

Ik ben Edelweiss Soubry uit Middelkerke. Ik ben een trotse mama van 2 dochters en baat samen met mijn man, Glenn Poissonnier, een schildersbedrijf uit. Ik ben opgegroeid in de horeca en heb de 'commerce' met de paplepel meegekregen. Mensen kennen mij als een flapuit met het hart op de tong, maar steeds met respect voor de andere. Mijn rechtvaardigheidsgevoel deed mij in de politiek belanden en zo stond ik bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor het eerst op de lijst van cd&v Middelkerke.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Ik wil mij inzetten voor de mentale gezondheid van jongeren. Ze verdienen alle kansen en het vertrouwen om zich optimaal te kunnen ontplooien want zij zijn onze toekomst. Zelfstandigen en KMO's zijn de motor van onze economie en welvaart. Ze moeten voldoende vrijheid krijgen bij het uitbouwen van hun zaak. 

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Mijn habitat: de zee! Eb en vloed zijn voor mij een symbool van het leven: de ups & downs, het komen en gaan en dat steeds weer opnieuw. De kracht van de zee maakt mij nederig en helpt mij om de dingen te kunnen relativeren wanneer dat nodig is. De zee is er steeds, maar is toch altijd weer anders.