Werken Luminus stilgelegd. Duidelijk standpunt windmolens blijft.

Publicatiedatum

Auteur

cd&v Pittem-Egem

Deel dit artikel

Het standpunt van onze mandatarissen in het gemeentebestuur blijft onveranderd: hernieuwbare energie is een must naar de toekomst toe maar de geplande locatie van de drie windturbines biedt geen meerwaarde in dit verhaal. Een duidelijk standpunt en dit al sinds dag 1.

Nadat Luminus via het Omgevingsloket de melding had gemaakt van aanvang van de werken voor de installatie van de drie windturbines langs de N37 (Pittem-Berg - Vijfstraat, Bergstraat, Veldstraat) op 27 november 2023.ย ย De werken komen er naar aanleiding van de nieuwe vergunning die de Minister van Omgeving verleende op 17 juli 2023. Op 31 augustus 2023 vroeg het gemeentebestuur een vernietiging aan voor deze vergunning. We mochten hier echter nog geen uitspraak over ontvangen.

Wanneer Luminus op 15 november 2023 meldde dat ze de werken zou starten via het digitale Omgevingsloket, startte het gemeentebestuur onmiddellijk een procedure โ€˜Uiterst dringende noodzakelijkheidโ€™ op bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Vandaag, op 28 november 2023, kreeg het gemeentebestuur bericht dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen de schorsing heeft bevolen van de huidige lopende omgevingsvergunning voor de aanleg van de windturbines. Dat betekent dat de werken stilgelegd worden.

Let wel, dit is nog geen uitspraak over de vraag van het gemeentebestuur tot vernietiging van de omgevingsvergunning, deze uitspraak wordt later verwacht.

Gaan we het halen, dat weten we niet. Maar we doen alles wat binnen onze macht ligt.

(foto Gemeentebestuur Pittem)

Nieuws uit Pittem & Egem

Waterbekken voor landbouwers in drogere periodes

Op de gemeenteraad gisterenavond werd de aankoop van gronden voor ๐๐ž ๐š๐š๐ง๐ฅ๐ž๐  ๐ฏ๐š๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐ง๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ ๐ฐ๐š๐ญ๐ž๐ซ๐›๐ž๐ค๐ค๐ž๐ง goedgekeurd.ย 

Jouw wens voor Pittem & Egem

We kregen al heel wat kaartjes in onze brievenbus of via digitale weg binnen! Ondertussen zijn we volop bezig om alle wensen te verzamelen en de vragen te beantwoorden. Heb jij ook een wens of vraag voor ons?

Respectvol 2024

We wensen jou en al wie jou nauw aan het hart ligt een fantastisch, respectvol 2024!