Dries Dehaudt

3e opvolger Vlaams Parlement

Wie ben je?

Ik ben Dries Dehaudt uit Izegem. Sinds 2019 heb ik het voorrecht om voorzitter van de Izegemse gemeenteraad en afvalintercommunale IVIO te zijn. Beroepsmatig ben ik afdelingscoach bij cd&v West-Vlaanderen en man achter de schermen bij NeuroCentrumWest.

"Samen maken we de stad." Vanuit die visie ben ik actief in het Izegemse en Kachtemse verenigingsleven. De daad bij het woord voegend, ben ik voorzitter van het Kachtem Ommegangcomité "De Bende van de Rostn", voorzitter van kaartersclub De Statiemanillers en co-trekker bij de Izegemse Fietsbieb. In het verleden was ik jarenlang leider bij Chiro St-Jan Kachtem en ook enkele jaren voorzitter van de jeugdraad. Vandaag dragen mijn vrouw en ik verder ons steentje bij als kok op kamp.

Samen met onze kornuiten Zjef (4,5 jaar) en Polle (3 jaar) houden we als mooimakers de omgeving van hun school mee proper. Ongeveer om de zes weken trekken we erop uit om samen afval te rapen. Jong geleerd is oud gedaan.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Minder regels, meer respect. Veel mensen dragen actief hun steentje bij aan een beter (West-)Vlaanderen. Ze verdienen daarvoor meer erkenning, meer vertrouwen en meer respect van de politiek. Een samenleving waarin niet alles in procedures en formaliteiten is gebetonneerd, daar wil ik voor gaan.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Izegem telt verschillende mooie domeinen, maar het Rhodesgoed draagt toch duidelijk mijn voorkeur weg. Als chiroleider ging ik er vaak op ontdekking samen met de afdeling waar ik verantwoordelijk voor was. Ook vandaag breng ik er nog steeds graag een bezoekje samen met de kids.