Drie sterke nieuwkomers voor de lokale verkiezingen: Frédéric, Bart en Dries

Publicatiedatum

Auteur

Nathan Duhayon

Deel dit artikel

Cd&v Heuvelland is trots om drie nieuwe kandidaten voor te stellen voor de lokale verkiezingen in oktober. “Frédéric Berville en Bart Vandenbussche, beide uit Wijtschate, en Dries Delaplace uit Nieuwkerke, brengen elk unieke ervaringen en ideeën mee die onze gemeente zullen versterken”, zegt lijsttrekker Nathan Duhayon 

Frédéric Berville (45) is oorspronkelijk afkomstig uit Ieper, maar woont sinds 2012 in Wijtschate met zijn partner Emilie Dejonghe en hun zoon Brice. Hij is bestuurslid van het Sint-Maartenscomité en organiseert evenementen zoals Wytschaete Koerse en Wytschaete Cyclo & Walk. Als zaakvoerder van de Fijnbek in Dikkebus en actief in de rallysport, heeft Frédéric een breed netwerk in de streek.

Frédéric Berville: “Ik wil graag op een positieve manier verandering zien in Heuvelland. In de politiek wil ik een meerwaarde zijn voor de mensen die evenementen organiseren, waarbij verbinding centraal staat. Een lokaal bestuur moet de organisaties ten volle ondersteunen en mensen wegwijs maken. Politiek kan simpel zijn: oprecht naar de mensen luisteren, horen wat beter kan in de gemeente en daarmee constructief aan de slag gaan.”

Bart Vandenbussche (57) is een boerenzoon, geboren en getogen in Wijtschate. Hij is gehuwd met Marleen Vansuyt en vader van Lore en Thijs, en grootvader van Achille en Estelle. Bart werkt bij Leievoerders, is korporaal bij het brandweerkorps van Kemmel, en bestuurslid van de Landelijke Gilde in Wijtschate.

Bart Vandenbussche: “Als lid van de brandweer zet ik mij al volop in voor de Heuvellandse bevolking en om mensen in nood te helpen. Politiek is wel nieuw voor mij. Ik hoop op een positieve manier mijn steentje te kunnen bijdragen aan een leefbaar Heuvelland voor iedereen. Als boerenzoon ligt landbouw mij nauw aan het hart. Landbouw is broodnodig voor iedereen.”

Dries Delaplace (32) groeide op in een landbouwbedrijf in het uiterste hoekje van Nieuwkerke en woont inmiddels in het dorp zelf. Met een master in industriële wetenschappen energie en bedrijfseconomie, werkt Dries bij SKT Ieper. Hij is gepassioneerd door cultuur en actief in de harmonie en het feestcomité van Nieuwkerke.

Dries Delaplace: “In tegenstelling tot veel leeftijdsgenoten ben ik blijven plakken in het prachtige Heuvelland. Vanuit mijn interesse voor muziek, leerde ik Heuvelland kennen als culturele gemeente, met plaats voor muziek- en toneelverenigingen, concerten, festivals en zoveel meer. Met de cd&v-ploeg wil ik me inzetten om deze positie te behouden en te versterken.”

Lijsttrekker Nathan Duhayon is zeer tevreden met de nieuwe aanwinsten: “Ik ben zeer blij met de komst van Frédéric, Bart en Dries op onze lijst. Ze zorgen voor een sterke vertegenwoordiging uit de grootste dorpen in Heuvelland, Wijtschate en Nieuwkerke. Hun diverse achtergronden en frisse ideeën zullen ongetwijfeld bijdragen aan een sterkere gemeente. Ze leggen alle drie duidelijke accenten: verenigingen, landbouw en cultuur.”

 

Van links naar rechts: Frédéric Berville, Bart Vandenbussche en Dries Delaplace.

 

 

 

Nieuws

Volle lijst voor cd&v: "Veel ervaring naast zeven sterke nieuwkomers en een gedreven kopman"

Vier Heuvellandse scholen moeten voortaan zelf buitenschoolse kinderopvang organiseren

Huis-aan-huisblad juni 2024: zeven straffe kandidaten voor Heuvelland