Dirk Vansina

Schepen van Burgerzaken, Jeugd, Openbare Werken en Restauraties

Dirk Vansina is 6 jaar gemeenteraadslid en 13 jaar schepen. Hij woont in Kessel-Lo, en is dus Leuvenaar in hart en nieren. Hij is graag een doener.

OPENBARE WERKEN
Tijdens deze legislatuur zorg ik ervoor dat de openbare werken in goede banen geleid worden. We bouwen aan degelijke en verkeersveilige infrastructuur en vermijden onnodige verharding.
Bij de heraanleg van straten wordt rekening gehouden met de wensen van de buurt en stellen we fietsers en voetgangers voorop. Ook toegankelijkheid zien we als prioriteit.
De grote projecten en werven (Benedenstad, …) dragen bij aan de stadsvernieuwing van vandaag en zullen in de toekomst de leefbaarheid vergroten.

JEUGD
In het jeugdbeleid werden belangrijke stappen ondernomen, waardoor we Leuven nu dé Jeugdstad van Vlaanderen mogen noemen. Een van mijn speerpunten is meer ruimte te creëren voor jongeren om er hun ding te kunnen doen. STELPLAATS is daar een mooi voorbeeld van.
We zorgen ervoor dat elke Leuvenaar binnen een straal van 400 meter rond zijn woning een speel-en ontmoetingsplek vindt. Een meerwaarde voor de buurt die de sociale cohesie versterkt, dat vind ik belangrijk.

BURGERZAKEN
Als schepen van Burgerzaken doe ik mijn best om elk huwend koppel de mooiste dag van hun leven te bezorgen. Ook de jubilarissen probeer ik tijdens hun viering een mooie herinnering mee te geven.
De nieuwe inwoners krijgen maandelijks een warme ontvangst, en ook aan de balie in het stadskantoor gaan we voor een klantvriendelijke dienstverlening.

RESTAURATIES
Leuven is rijk aan monumenten en historische gebouwen. We moeten ons erfgoed en de geschiedenis levend houden. Onder andere door de restauratie van belangrijke stadsgezichten (Sint-Pieterskerk, abdij van Park, abdij Vlierbeek, Sint-Jacobskerk, Tolhuizen…) geven we onze stad de aandacht die ze verdient.

In Leuven wonen meer dan 100.000 mensen, en jaarlijks komen er daar nog 1.000 bij. Ook pendelaars en studenten zorgen voor bedrijvigheid in onze stad. We willen dat iedereen zich thuis kan voelen in het Leuven van morgen, daar gaan we voor. Samen maken we de stad zorgzamer, groener, bruisender, aantrekkelijker.