Denis Fraeyman

17e plaats Vlaams Parlement

Wie ben je?

Ik ben Denis Fraeyman en woon al 53 jaar in het mooie Pittem. Fier op mijn echtgenote Els en onze zonen Emiel, Wies en Juul. Engagement kreeg ik met de paplepel ingegeven. En zo rol je de politiek in. Het jaar 2000 was mijn vuurdoop met een plek in de gemeenteraad en sinds september 2022 ben ik de trotse burgemeester van Pittem en Egem. Van opleiding ben ik ingenieur en werk momenteel halftijds als preventieadviseur bij Agristo. Ik ben graag tussen de mensen om te luisteren, om een ‘klapke’ te doen, om een handje toe te steken. Respect voor de medemens, eerlijkheid en trouw zijn mij heel veel waard. Ik kreeg het mee van thuis en geef het heel graag door aan de volgende generatie.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Mijn eerste en diepste overtuiging om aan politiek te doen is mee oplossingen zoeken voor een zorgzame samenleving, ten dienste staan van de ander en daar verantwoordelijkheid in willen nemen. Kinderopvang en ouderenzorg, vergunningen en mobiliteit zijn thema’s die mij nauw aan het hart liggen.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

In ons dorp zijn er tal van leuke plekjes om te vertoeven. Als er wat meer tijd is kan ik ook genieten van eens uit te waaien aan ons Noordzeestrand of een bezoekje aan onze provinciehoofstad. Om te supporteren voor de beste voetbalploeg of om te slenteren door de kleine steegjes.