Dellepark krijgt make-over

Publicatiedatum

Auteur

Thijs Smeyers

Deel dit artikel

De Herentse buurtspeelpleintjes kregen de voorbije jaren een stevige update. Dat werk is nog niet klaar, maar met de aanpak van het Dellepark wordt het speelweefsel in Herent verder versterkt.


Al in 2019 startte het gemeentebestuur met de opmaak van een nieuw gemeentelijk speel- en vrijetijdsweefselplan. “We wilden niet zomaar aan de slag, maar schreven een duidelijke visie uit waardoor we verder konden werken aan het speel- en vrijetijdsweefsel”, vertelt Maarten Forceville, toenmalig schepen van jeugd.

“Dat plan omhelsde niet alleen de hernieuwing van bestaande speelterreinen, maar ging ook na waar nieuwe speelpleintjes nodig waren. En”, zo zegt de schepen van mobiliteit, “het hield rekening met mobiliteit, zodat buurtspeelpleinen bereikbaar zijn via trage wegen.”

Na uitgebreid buurtoverleg over de invulling van het buurtspeelplein Dellepark, zijn de werken aan Dellepark nu écht van start gegaan. Het wordt een speelomgeving die uitdaagt en uitnodigt om zelf op ontdekking te gaan. Zo kunnen de grotere kinderen aan de slag op het speelparcours, dat volledig met natuurlijke elementen wordt aangelegd. En daarnaast blijft het basketveldje zodat de Herentse jeugd zich kan uitleven.

De kleinsten komen aan hun trekken in de nieuwe kleuterzone met een combinatiespeeltoestel en ouders kunnen genieten van hun spelende kinderen op één van de banken. En om een dagje spelen helemaal af te maken worden er ook picknicktafels geplaatst.

“Iets wat in de gesprekken met de buurt naar voren kwam, was het ontbreken van een band met de omgeving”, weet Forceville. “Om er een echte ontmoetingsplaats voor de hele buurt van te maken zullen we zorgen voor meer zichtbaarheid vanaf de straat. Op die manier kunnen we de buurt sterker verbinden met de groene ruimte op het speelterrein. Uiteraard doen we ook dit zo onderhoudsvriendelijk mogelijk.”

Voor de uitvoering van de werken werd in totaal 215.000 euro, exclusief btw, voorzien. De werken zullen vermoedelijk zo’n twee maanden duren.

 

Nieuws

Pieter Taccoen kiest voor CD&V+

Pieter Taccoen (41) wordt de lijsttrekker voor cdenv+. Katleen D'Haese volgt Taccoen op plaats twee. Maarten Forceville vervolledigt de top drie.

Welkom Katleen

Katleen D'Haese zal in oktober 2024 kandidaat zijn voor cdenv+. Het nieuwe en open project van onze partij sprak haar sterk aan, zo laat ze weten.

Snelle bijsturing vervoersplannen De Lijn nodig

Herents schepen van Mobiliteit Maarten Forceville wil dat de vervoersplannen van busmaatschappij De Lijn worden bijgestuurd. Volgens de schepen heeft De Lijn de herhaaldelijke vraag vanuit het gemeentebestuur om lijn 652 te behouden niet opgevolgd. Die lijn is een noodzakelijke verbinding tussen de deelgemeenten. Intussen stelt schepen Liesbeth Van Hemelrijck vast dat in het bijzonder kwetsbare inwoners getroffen zijn.