De Pinte geeft samen met inwoners het goede voorbeeld in bescherming van het klimaat

Publicatiedatum

Auteur

Bert Seynhaeve

Deel dit artikel

De klimaatverandering plaatst de hele wereld voor uitdagingen en dat is in onze gemeente niet anders. Daarom wil het gemeentebestuur het goede voorbeeld geven door zelf verschillende inspanningen te leveren voor de bescherming van het klimaat. Die inspanningen staan in het nieuwe klimaatactieplan 2030 dat werd goedgekeurd op de gemeenteraad. De doelstellingen zijn helder: de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 40% verminderen én onze gemeente voorbereiden op extreme weersomstandigheden zoals hitte, droogte en wateroverlast.

Schepen van Klimaat Ann Vandenbussche zal nieuwe maatregelen uitwerken en bestaande initiatieven uitbreiden, zoals het verduurzamen van woningen via (financiële) steun bij renovaties. Maar ze wil ook de inwoners betrekken en luisteren naar hun voorstellen bij de uitwerking van maatregelen. Want we hebben iedereen nodig om van de klimaattransitie een succes te maken.

 

Nieuws uit De Pinte

Huis-aan-huisblad april 2024

Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Net zoals vele steden en gemeenten gaat De Pinte de uitdaging aan om zoveel mogelijk verharding te vervangen door groen, het zogenaamde tegelwippen.

Marian De Bie nieuw gemeenteraadslid in De Pinte - Zevergem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 6 november 2023 legde Marian De Bie de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor cd&v in De Pinte-Zevergem. Ze vervangt Liselotte Thienpont die binnenkort samen met haar partner naar een andere gemeente verhuist.