De 3 burgemeesters halen goede score in de verkiezingen van 9 juni

Publicatiedatum

Auteur

Jenz Cools

Deel dit artikel

Met cd&v Pajottegem mogen we best trots zijn op de score van onze kandidaten die in de drie gemeenten een mooi resultaat gehaalden. 

Met Kris Poelaert leveren we opnieuw een Vlaams parlementair, een vertegenwoordiging die meer dan belangrijk is om de stem van het Pajottenland te vertegenwoordigen in Brussel. 

De 3 andere kandidaten Ludo Persoons, Gunther De Wilde en Brent Roobaerts blikken eveneens tevreden op hun campagne! 

 

Krantenartikel Het nieuwsblad - Ingrid Depraetere 

Kris Poelaert, burgemeester van Herne, en Ludo Persoons, burgemeester van Galmaarden, stonden beiden op de CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement. Gunther De Wilde, burgemeester van Gooik, kwam op voor CD&V voor het federale parlement. In Gooik, Galmaarden en Herne samen behaalde Kris Poelaert de meeste stemmen van alle lokale kandidaten die aan nationale verkiezingen deelnamen, 3.919 om precies te zijn. Opvallend: hij haalde niet enkel in Herne het meeste stemmen, maar ook in Gooik en in Galmaarden.

 

Ludo Persoons werd tweede met 1.090 stemmen in de drie gemeenten van het toekomstige Pajottegem. Gunther De Wilde haalde 738 stemmen en komt hiermee op de derde plaats in het rijtje van meest populaire lokale politici uit Pajottegem die deelnamen aan de nationale verkiezingen. De fusie lijkt de kiezers dus niet massaal op andere ideeën te hebben gebracht.

Achter de burgemeesters

“De nationale verkiezingen zijn natuurlijk niet de lokale verkiezingen, maar ze geven toch een indicatie. We zien het als een goeie test”, zegt stemmenkampioen Kris Poelaert en de kandidaat met de beste papieren om burgemeester van Pajottegem te worden. “We zijn heel blij dat de inwoners nog steeds achter ons staan en de drie burgemeesters in het lijstje van voorkeurstemmen de top drie vormen in Pajottegem. Dat geeft vertrouwen voor de komende maanden.”

Kris Poelaert werd ook verkozen als Vlaams parlementslid. “Maar dat betekent niet dat ik het nu kalmer aan ga doen in het nieuwe Pajottegem. Mijn eigen gemeente komt altijd op de eerste plaats want hier ligt echt mijn hart”, zegt Kris Poelaert. “We gaan ook hier met de ploeg van CD&V er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten op 13 oktober, zodat we de fusie op een degelijke manier kunnen afwerken”, vullen ook Ludo Persoons en Gunther De Wilde aan.

Vierde in het rijtje van meeste voorkeurstemmen van Pajottegemse kandidaten bij de nationale verkiezingen was Filip Durant, N-VA-kandidaat voor het Vlaams Parlement uit Galmaarden. Hij haalde in de drie gemeenten samen 609 voorkeurstemmen. Filip Durant wordt lijsttrekker bij N-VA Pajottegem voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Op een vijfde plaats volgt Brent Roobaert (CD&V) uit Herne met 337 voorkeurstemmen, op de zesde plaats Jason Broodcoorens (N-VA) uit Gooik met 293 voorkeurstemmen, op de zevende plaats Daniël Fonteyne (Vlaams Belang) uit Galmaarden met 167 voorkeurstemmen, op de achtste plaats Alwin Loeckx (Groen) met 126 voorkeurstemmen en op de negende plaats Mathilde Vleminckx (Vlaams Belang) uit Galmaarden met 102 voorkeurstemmen.

Nieuws

Kris Poelaert aangekondigd als lijsttrekker

KRIS POELAERT IS LIJSTTREKKER VOOR CD&V


De besturen van CD&V Galmaarden, Gooik en Herne kondigen met trots Kris Poelaert
aan als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor de toekomstige fusiegemeente Pajottegem.  Samen met zijn collega-burgemeesters Gunther (3e plaats), Ludo (lijstduwer) en de ganse ploeg zal Kris ervoor zorgen dat Pajottegem landelijk blijft en dat de eigenheid van de twaalf dorpenbehouden blijft.