Dag van de Trage wegen

Publicatiedatum

Auteur

Gust Van De Put

Deel dit artikel

Op 15 of 16 oktober kan je in heel Vlaanderen op pad tijdens de Dag van de Trage Weg.
Het is dé opendeurdag voor alle trage wegen. Ook in Tessenderlo zijn heel wat leuke trage wegen te ontdekken.

Nieuwe en oude wandelingen laten de wandelaar genieten van onbekende paadjes, historische wegen of nieuwe doorsteken. Via www.dagvandetrageweg.be vind je bijna 140 activiteiten in Vlaanderen én een wandelaanbod om u tegen te zeggen!


Trage wegen in Tessenderlo?
In samenwerking met de vzw Trage Wegen hebben we het afgelopen jaar onze trage wegen in kaart gebracht. Alle fiets- en wandelwegen in onze gemeente zijn geïnventariseerd en op een kaart gezet.

Momenteel zijn niet al deze wegen bruikbaar zoals in een modern en flexibel netwerk voor de fietser of wandelaar. Daarom zette het lokaal bestuur van Tessenderlo een tweede stap in de richting van een goed trage wegennetwerk. Opnieuw in samenwerking met de vzw Trage Wegen wordt momenteel een beleidsplan uitgewerkt. Dit plan moet ons in staat stellen om objectief te beoordelen welke wegen en paden heel bruikbaar of minder bruikbaar zijn in ons netwerk.

Het is de bedoeling om op korte termijn te starten met concreet voorbereidend werk om op het terrein aanpassingen te doen.

Bewegwijzerde fiets- en wandelroutes
Elke Looienaar moet vanuit de kern van de (deel)gemeente waarin hij/zij woont heel gemakkelijk een wandeling langs mooie en rustige wegen kunnen maken.
Daarom zullen ook minder gekende trajecten, wegen die onduidelijk zijn op het terrein of plezierige paadjes bewegwijzerd worden met een herkenningsplaatje of naambordje.
Zo willen we duidelijk maken dat een pad of weg ook publiek toegankelijk is.

We doen graag een warme oproep om op 15 en/of 16 oktober de wandelschoenen aan te trekken of de (elektrische) fiets te nemen en op ontdekkingstocht te gaan.

Veel wandel- en fietsplezier!

Nieuws

Zorgcafé Heuvelheem Urineverlies bij dementie

Help, ik heb urineverlies,...
Doorbreek het taboe, praat erover.
Zijn er alternatieven? Hulpmiddelen?

Vrijwilligersbeurs

In het kader van de ‘Week van de vrijwilliger’ organiseren het dienstencentrum Den Heuvel Tessenderlo en de dienst welzijn van de gemeente Ham samen een tweede vrijwilligersbeurs.