Daan Mostaert

6e plaats Vlaams Parlement

Wie ben je?

Ik ben Daan Mostaert, nadat ik in 2018 werd verkozen als jongste gemeenteraadslid ooit in Lendelede mocht ik op 23-jarige leeftijd de eed afleggen als jongste schepen ooit in onze mooie gemeente. Ik combineer mijn mandaat als schepen met studies politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent en ben daarnaast ook reservist bij Defensie.
Ik geniet ervan om mensen te ontmoeten, liefst gecombineerd met de nodige spijs en drank. Daarnaast kan ik ook genieten van wandelen, fietsen, skiën, joggen...

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Als (jonge) mandataris van een kleine landelijke gemeente in de sterk verstedelijkte driehoek Roeselare-Waregem-Kortrijk wil ik opkomen voor het landelijk (West-)Vlaanderen, betaalbaar wonen en een overheid die vertrekt vanuit vertrouwen en respect voor de gemeenten. 

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Doordat mijn grootouders afkomstig zijn uit de streek maakt een bezoek aan de Westhoek toch altijd een beetje voelt als thuiskomen. Een wandeling door het glooiende landschap brengt mij volledig tot rust. Uiteraard gecombineerd met een lekker biertje en de gezelligheid van de mensen daar.