Christel Herbosch

Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst , Fractieleider Gemeenteraad, Bestuurslid

Ik ben Christel Herbosch, Koningslonaar in hart en nieren. Langs vaderszijde reeds de 5de generatie die hier woont. Ik heb Koningslo zien veranderen en het aantal inwoners zien toenemen.
Als tiener was ik lid van Chiro “Sikambers” waar ik daarna leidster en later ook een 3-tal jaren volwassen begeleidster werd. Vandaaruit kwam ik in de parochieploeg en draaide ik een aantal jaren mee in de vormsel- en eerste communiecatechese. Momenteel ben ik nog steeds lid van het Sint-Aloysiuskoor en van onze parochieploeg.

Nadat ik mijn onderwijzersdiploma haalde gaf ik les in de Heilig-Hartschool op Kassei en daarna werd ik directeur in de basisschool Virgo Fidelis, in het centrum van Vilvoorde. In 1996 ruilde ik dit in voor Kristus-Koning en Maria-Assumpta in de Mutsaard. Momenteel werk ik als coördinator van het Katholiek Basisonderwijs in Brussel.

De lokale politiek zit enigszins in onze familie. Mijn schoonvader, Laurent Moyson, is zijn hele leven lang actief geweest in de Vilvoordse politiek; hij was er ook 10 jaar burgemeester. Mijn vader, Jan Herbosch, was hier een aantal jaren schepen van sport. Zo rolde ik er zelf ook in en nam in 2000 een eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Toen werd ik gemeenteraadslid, na de volgende verkiezingen stapte ik over naar het OCMW waar ik raadslid en lid van het Vast Bureau werd.

In het OCMW probeer ik er mee voor te zorgen dat er genoeg omkadering is om de zwaksten in onze maatschappij bij te staan.

Het werk en mijn politiek engagement slorpen een groot deel van mijn tijd op, toch probeer ik genoeg tijd vrij te houden voor de wekelijkse koorrepetitie, een avond of weekend met vrienden of onze volwassen kinderen. Ik geniet ook ontzettend van een ontspannend boek, van de jaarlijkse (fiets)vakantie met mijn echtgenoot en van de handen uit de mouwen steken bij plaatselijke organisaties.

Ik ben ervan overtuigd dat onze samenleving erop vooruitgaat als iedereen zijn (stukje) verantwoordelijkheid opneemt en dat wil ik mee realiseren voor onze wijk.