Chantal Vanzieleghem

Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst

BEROEP
Sociaal assistent, werkzaam als zorgcoach in de gemeenten Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem. Tot vorig jaar gewerkt als streekverantwoordelijke binnen Familiehulp voor de deelgemeenten van Poperinge. Voorzitter Vrouw en Maatschappij.

PERSONALIA
Gehuwd met Bart Lips, mama van Wout, Emma, Ine en Rien. Komt uit Watou en woont ruim 30 jaar in Poperinge.

Hobby's?
Lopen, fietsen, koken voor jeugdbeweging, handwerk (naaien, breien, …), lid van Femma, de Wervel, kriebelteam St Benedictus.

Op welke manier zit Poperinge bij jou in het lijf?
Ik ben geboren en getogen in Poperinge. Woon er al m’n hele leven, het overgrote deel van m’n beroepsloopbaan heb ik in Poperinge en deelgemeente gewerkt. Hierdoor voel ik me met elke vezel van m’n lichaam thuis in Poperinge.

Op welke realisaties ben je het meest trots?
Het zwembad en vernieuwing sporthallen; de aanleg van de nieuwe fietspaden; inspraak van de bewoners die mogelijk gemaakt en gestimuleerd werd in bewonersplatforms, allerlei adviesraden, focusgroep, contacten met verenigingen; alle grote en kleine initiatieven vanuit het OCMW om voor alle bewoners het leven in Poperinge goed te maken.

Welke activiteiten wil je voor geen geld missen?
Er is een ruim en divers aanbod aan activiteiten in Poperinge en daardoor is het geregeld kiezen aan welke activiteiten ik en/of m’n gezin zal deelnemen. Daarnaast is er nog het grote aanbod van activiteiten vanuit de vele verenigingen die Poperinge rijk is, wat de keuze vaak nog moeilijker maakt