Chantal Vanelstlande

Gemeenteraadslid

BEROEP
Medezaakvoerder van Depoorter bvba.

PERSONALIA
Gehuwd met Hans Depoorter, mama van Gilles (22, werkt bij garage Vermeulen en preses van Moeder Bladluis, bestuurslid van KLJ Poperinge) en Arno (20, baat samen met Hermien Vermeulen restaurant Passage uit). Dochter van Jacques en Martine Vanelstlande-Vanden Bussche, bezige bijen voor het Centrummanagement. Schoondochter van Roger en Lieve Depoorter-Schier,
oprichters van Depoorter bvba.

Favoriete plekje?
Het bruisende hart van onze stad, de Markt, met z’n terrasjes, waar de meeste activiteiten plaatsvinden.

Favoriete gerechtje?
Ik vind het belangrijk dat alles dagvers is en smaakvol wordt klaargemaakt, zoals in de Passage ;-).

Hobby's?
Ik ben actief bij het verbroederingscomité en lid van Unizo en de Bouwunie. Ik vertegenwoordig de Poperingse duikersclub en de Sportraad in Gecoro. Ik ben lid van KVLV Poperinge en ben meestal present als er kookvergaderingen zijn.

Waarom aan politiek doen in Poperinge?
Als ondernemer wil ik graag de troeven van Poperinge in de kijker zetten en toekomstige ondernemers helpen overtuigen om hun zaak hier uit te bouwen. Ik geloof in de steeds groeiende economie van de stad. Ik wil mij dan ook graag engageren om de mooie plannen die onze bestuursploeg in petto heeft, te helpen realiseren.

Op welke manier zit Poperinge bij jou in het lijf?
Ik ben een geboren en getogen Poperingenaar. Ik was heel blij dat de kinderen besloten om te wonen en te werken in Poperinge. Toen wij met ons bedrijf moesten uitbreiden, hebben we ook heel bewust voor Poperinge gekozen. Wij hadden veel klanten in en rond Poperinge, maar ook ver daarbuiten, maar toch wilden we het liefst in onze eigen stad de zaak verder uitbouwen.

Hoe ben jij ambassadeur voor Poperinge?
Als lid van het verbroederingscomité gaan wij ook mee naar onze zustersteden Wolnzach en Zatec om Poperinge te vertegenwoordigen. Tijdens de 3-jaarlijkse Hoppefeesten zijn wij ook steeds present om de gastdelegaties te ontvangen en te begeleiden.